Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.83/5
Hemsidan var lätt att surfa på. Guidningen var mycket bra. Våra gemensamma luncher och middagar var också mycket bra likaså hotel...
97% av våra gäster ger oss högsta betyg

KÖRRESA TILL  SARDINIEN

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om KÖRRESA TILL  SARDINIEN

Körresa till Cagliari på Sardinien i Italien 

 
Upptäck den vackra ön Sardinien mitt i Medelhavet, storslagen natur (Naturparkerna Villasimius och Molentargius), historiska Cagliari, utsökta vingårdar samtidigt som vi dagligen sjunger intensivt tillsammans under ledning av Per Rönnblom bl. a svensk och italiensk körmusik. Samverkan sker också med den kören Musica Viva från Sardinien i en konsert i Kyrkan Santa Chiara som avslutning på körveckan. Vi åker i början av maj, när Medelhavsnaturen står i blom. Vi kommer att flyga med direktflyg från Arlanda till Olbia på Sardinien. Under transfer till Cagliari stannar vi vid den underbart vackra halvön Sinis på Sardiniens Västkust med sin historia från Kartago och Romartiden. Sinis är även känt för sin vackra natur och fina sandstränder. Resan blir en del av upplevelsen.
 
Parallella programpunkter vid körrepetitionerna möjliggör för icke körsjungande medföljare att njuta av resan. Detta görs på plats av vår svenske guide, Måns Hallqvist, som efter 24 års boende känner Sardinien väl. Måns är med hela veckan och vi får ta del av hans nätverk och vänner. Vi kommer inte att känna oss som turister.
 
Välkommen till en oförglömlig vecka med god mat, doda drycker, spännande natur, dofter, blommor, färger, sol, värme och det smeraldblå Medelhavet.
 
Per Rönnblom vår konstnärlige ledare är organist och körledare i Nacka församling med examen från Musikhögskolan i Stockholm efter studier för Stefan Sköld och Eric Ericson.
 
Vi kommer att ha förträffar 11 mars och 22 april under 2017 tillsammans med Per Rönnblom i Nacka Kyrka. Kören börjar formeras och för tillfället har vi bara platser kvar för Sopraner och Tenorer.
 
 
 
 
 

Resprogram

Resprogram: 
 
Det finns ett antal lätta vandringar inlagda i programmet, de kan alltid ersättas med annan transport.
 
Dag 1: Ankomst till Olbia. Vi stannar första natten i Olbia, det är en transfer på 15 minuter från flygplatsen. Vi bor på hotell i Olbia och har välkomst mingel på hotellet. 
 
Dag 2:   Vi vaknar upp i Olbia och efter frukost transfer till San Giovanni di Sinis (2 h) mitt på den Sardiska Västkusten. Vi besöker Sardiniens första kyrka, vackra stränder,det arkeologiska museet Tharros (ett av Sardiniens Pompei) och promenerar till Fyren San Marco. Lunch vid ngn av de fina strand Restaurangerna på egen hand. Efter lunch besök på vingården Su Entu, som ligger fantastiskt på en kulle med utsikt mot Cagliari (transfer 1 h). Efter vingårdsbesöket fortsätter vi resan med buss till Cagliari på Sardiniens sydkust. Vi bor 6 nätter i centrala Cagliari några hundrameter från den kyrka där vi skall öva och ge en konsert tillsammans med den lokala kören Musica Viva. Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
 
Vandring: 4 km,  1 h     upp: 200 m    ner: 200 m  Svårighet:
 
 
Dag 3: Frukost med Italienskt kaffe ger en extra energikick inför första dagens sångövningar kl 9-12 i den medeltida kyrkan Santa Chiara, som ligger på promenadavstånd från ert hotell. Det är en speciell känsla i Italienska städer och Cagliari har mycket av den. Ni vandrar gatan Largo Carlo Felice, där ert hotell ligger, upp till kyrkan Santa Chiara. Det är ingen slump att gatan är den bredaste, de närliggande påminner om gränder, ty här låg stadens ringmur tills för bara 120 år sedan. Ni övar mellan kl 9-12 och därefter lunch på egen hand. 
 
Efter lunch blir det en gemensam stadsvandring kl 15 – 18. Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
 
Vandring: 7 km,  3 h     upp: 100 m    ner: 100 m  Svårighet:    
 
 
Dag 4: Kustområdena kring Cagliari är mycket vackra och fascinerande. En av de allra finaste är den Marina Nationalparken i Villasimius, där det numera är totalt fiskeförbud sedan 15 år. Vid rätt väderleksförutsättningar kan man simma tillsammans med Medelhavets fiskar. Vi tar bussen till Villasimius ock åker utefter den vackra gamla kustvägen (1.5 h transfer), som kan jämföras med den berömda ”Highway 1” i Californien. På hemresan tar vi den nybyggda riksvägen (1 h transfer), som går rakt genom alla kullar. 
 
Vi vandrar på den fina halvön ”Capa Carbonara”, vi följer kusten på urgamla vandringsleder och vi kommer att passera flera vackra stränder och lagunområden. Den finns goda förutsättningar för en behaglig simtur i medelhavet.  För de som inte vill vandra har vi ett alternativt program med besök på den vackra stranden ”Porto Giunco” och byn Villasimius. Lunch på egen hand i mysiga byn Villasimius. 
 
Sångövningar kl 17-20 i Kyrkan Santa Chiara, middag på egen hand och övernattning i Cagliari
 
Vandring: 8 km, 3 h    upp: 160 m ner: 160 m     Svårighet:     
 
 
Dag 5: Sångövningar kl 9-12 i Kyrkan Santa Chiara eftermiddagen ägnas åt egna aktiviteter. Samsjungning med Musica Viva 20-22.
 
Lunch och middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
 
 
Dag 6: Sångövningar kl 17 -20 i Kyrkan Santa Chiara, lunch på egen hand, gemensam middag och övernattning i Cagliari. Före lunch lunch vandrar vi till Molentargius Regionala Naturpark. Det är ett fint fågelskyddsområde, där cirka 20.000 Flamingo fåglar häckar varje år. Molentargius i Cagliari är tillsammans med Camargue i Frankrike de enda platser i Europa, där de häckar. Vi låter ”Parkens Ranger” guida oss i parken. Vi tar buss tillbaka till hotellet.
 
De som inte vill vandra har busstransport till Molentargius Regionala Nationalpark.
 
Vandring: 7 km,  2 h    upp: 40 m ner: 40 m Svårighet:      
 
 
Dag 7: I kväll blir det konsert tillsammans med den lokala kören Musica Viva.
Förmiddagen ägnas åt utflykt till Nora/Pula. Vi besöker den fina Romerska ruinstaden ”Nora”. Vi återvänder kl 15 på eftermiddagen. Lunch på egen hand i den lilla mysiga staden Pula. 
Genrep 17-19 tillsammans med Musica Viva och Konsert 20.30
Efter konserten har vi gemensamt mingel tillsammans med den ”Musica Viva”, där vi kan diskutera hur ko. Övernattning i Cagliari
 
Dag 8: Hemfärd från Olbia (3 h transfer). Vi besöker den fina vingården Famiglia Orro på halva vägen i det lantliga Tramatza. Davide en ung agronom driver denna vingård helt enligt biologiska metoder, med ordentligt avstamp i den Sardiska traditionen. Deras ”Vernaccia di Oristano” (ett sardiskt sherryvin) har fått många pris och utmärkelser. De låter oss också smaka på deras intressanta ”såser” på vildsparris, äggplanta etc tillsammans med andra lokala specialiteter, såsom ost, oliver, tomater, olivolja, lufttorkad skinka, frukt, etc. Efter denna smak explosion fortsätter vi mot flygplatsen. 
   
 
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)
 
 
 
Upp

Fakta om resan

Sardinien:
Våren är fin period för  att besöka Medelhavet, Sardinien och Italien. Vi har svenskt försommar klimat med temperaturer mellan 20 – 25° C. Vi kommer säkert att märka det stora intresset för musik under vår vistelse, det kommer att vara mycket musik, teater och film. En stor del av resan är att uppleva smaker, färger och känna dofter. Det gör man bäst på våren, när hela Sardinien står i blom, efter vinterns regnande. Under perioden april – oktober finns det få regndagar. Naturligtvis kan det komma ngt oväder, men de brukar vara över på ngn dag.
 
Det Sardiska köket brukar betraktas som ett av Italiens mest intressanta. Det har 2 st huvudinriktningar ”Terra” och ”Mare”. Terra betyder den mat som kommer från herdetraditionen. Det är en livsstil som är ganska lik den som människor levde redan vid tiden för Jesu födelse. Idag har man bara mer tekniska hjälpmedel. ”Terra” har sina bästa uttryck i det inre av Sardinien och uttrycks bäst med proukter som har sin råvarubas i fårost, getost, vetemjöl, honung, lamm, frukt, grönsaker, mandel, torkad frukt, vin, korv, lufttorkad skinka, Karl Johanssvamp, olivolja, bröd (Pane Carasau) etc.
 
Mare, betyder allt som kommer från Medelhavet. Sardinien har mycket kust, så det finns mycket fisk och skaldjur. Cagliar är känt för sina utsökta pastarätter med havets frukter. Medelhavets vitfiskar är mycket smakrika och de tillagas ofta med vin och olver i ugn.
 
Sardinien har en egen kulturell identitet och ett eget språk. Det är mycket vackert och pratas mest i mindre byar.
 
 
I Priset Ingår:
Flygresa , 1 handbagage 10 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell alt Bed &Breakfast, 2 vandringar med guide, 1 kort stadsvandring med guide, 2 utflykter, 2 besök på vingårdar med provsmakning av deras bästa viner, 1 st middag (dryck ingår ej), 1 lunch, 2 st mingel med dryck och småplock, alla transporter på Sardinien, svensk- talande guide, noter och sångövningar under ledning av Per Rönnblom.
 
Ingår ej: inträde muséer, drycker tillmiddagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.
 
Tillägg: Enkelrum (1650 kronor), avbeställningsskydd (400 kronor)
 
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
 
 
 
Boendet:
Ni bor 1 natt i Olbia och 6 nätter i centrala Cagliaris gamla stadsdel, där ni på 5 minuter tar er till den lokal vi har sångövningar och där vi sista dagen skall hålla en konsert. Ni har hundratals restauranger och caféer på promenadavstånd. Ni kan välja mellan Hotell med ***-stjärnor eller lite enklare men fina Bed & Breakfast. Alla liger nära varandra och vi skapar ett litet ”sångcampus”
 
Konstnärlig ledning:
Körsången leds av Per Rönnblom. Per är mycket erfaren körledare och brinner för körsång
 
Guidning:
Ni har en svensktalande guide, under hela resan. Han kommer förse er med små axplock av kulinarisk historia, dessutom berättar han gärna om lokalhistoria, traditioner och vinkultur.
 
Utrustningstips:
Du behöver bekväma promenadskor under våra utflykter, det kan bli lite vandring varje dag och den är frivillig. Den som föredrar att vila kan göra det
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor och vatten flaska 1-2 liter. Vi kommer att få tillfälle att bada i Medelhavet.
 
Det är bra att packa i handbagaget allt det som kan behövas de första dagarna, pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon och lite kläder. Tag gärna på dig dina bekväma promenadskor under flygresan. 
 
Flyg och transfer:
Alla flygtider är preliminära tills ni får boarding kort och övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
 
Den svenska guiden möter er på flygplatsen i Olbia på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet i Olbia, transfern tar cirka 15 minuter. Dagen därpå åker och vi med buss till Halvön Sinis på Sardiniens Västkust och påeftermiddagen fortsätter vi till Cagliari.
 
 
 
Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
16:20 Arlanda 19:40 Olbia
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
20:20 Olbia 23:40 Arlanda

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Sardinia Domus

Sardinia Domus har ett suveränt läge i centrala Cagliari, inom ett radie av 300 m finns det ett 50-tal restauranger och caféer. Rummen har dusch/WC, luftkonditionering, Tv och gratis Wi-fi.

Hotel Due Colonne ***

Hotellet är nyligen ombyggt och moderniserat. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar, kabel TV, internet, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Läget är ypperligt i centrala Cagliari, restauranger och barer är dina närmsta grannar. Du har inte svårt att hitta trevliga platser för att smalta dagens upplevelser med en ”aperitivo”.

B&B L'Antica Torre

Viviana driver detta trevliga hotel som ligger i Cagliari’s medeltida borg, ”Il Castello” som stadsdelen  kallas. Du har några hundra meter till den bästa utsikten över Cagliari, tursamt kan den kombineras med något gott att dricka och äta. Det finns många cafèer och restauranger i den omedelbara närheten. Rummen är helt nyrenoverade och de har alla dusch/WC, TV, Wi-Fi internet gratis och luftkonditionering. 

Hotel Italia ***

Detta trevliga hotel ligger i Cagliari’s hjärta, du har hela stadens restauranger och caféer utanför dörren. Rummen är välutrustade och de har alla dusch/WC, minibar, kabel TV, telefon och luftkonditionering. Hotellet har bar och en trevlig lobby. Det finns Wifi i lobbyn

Hotel 4 Mori ***

Hotellet är ombyggd för några är sedan och har god standard. Alla rum har dusch/WC,  TV, telefon och luftkonditionering. Lobbyn är mycket trevlig med sin bar. Du befinner i Cagliari’s levande centrum ett stenkast från restauranger, caféer och unika affärer.

Upp

Gästerna om KÖRRESA TILL  SARDINIEN

Jag ger full poäng till alla ställda frågor. Alla mina förväntningar infriades med råge! Allt fungerade perfekt! Vänliga hälsningar Kate  
 
Hej o tack Vi är jättenöjda med hela resan,bra upplägg,intressanta utflykter och hela familjens engagemang. Tackar och bugar oss samt ser fram emot en kontakt när det blir ett besök i Stockholm. Välkomna Marianne o Bernt 
 
Hej bästa Mitt i Medelhavet med Måns och familj!
Hade tänkt att göra ett collage med bilder från den underbara resan men har inte hunnit.  Det kommer !
Jag kan dock inte vänta med att kommentera veckan hos er.  Det var helt suveränt härligt, roligt och givande
med så vänligt bemötande och kunnigt guidande bland Sardiniens intressanta ruiner och vackra natur.
Tack, tack, tack till er alla!   Jag har redan rekommenderat er till en annan kör och flera privatpersoner,
I all hast men med mycket värme och stor kram till er från Gunilla
 
Jag är mycket nöjd med resan! Allt var väl planerat och korrigeringar som behövde göras löstes på ett smidigt sätt. Måns var kunnig, engagerad och tålmodig. Vandringar, vingårdbesök, hotell och måltider toppen. Tack från Eva i Hallstaviks Kammarkör
 
Hej Måns, Stefanie & Emil. Jag är överhuvudtaget mycket nöjd med allt resan innehöll. Hög klass på alltsamman. Speciellt tycker jag att ert personliga engagemang var både viktigt och trevligt. Gav en känsla av personlig vän resa vilket alltid är bra. Varma hälsningar till hela famljen Marina 
 
 
Hej,
Jag har svarat på enkäten, men jag vill också per e-post skriva till er för att meddela att ert arrangemang var toppen. Uppskattar e gästvänlighet och kunnighet. Sardinien gav mersmak. Jag kommer att komma tillbaka. 
Hjärtliga hälsningar särskilt till Stefania. Jag uppskattade att hon stämde in i min barnsång: Ci sono due cocodrillo…etc och att hon sade att jag lät som una vera romanaccia. Det värmde särskilt. Kram Margareta
 
Upp

4mori
Realizzazione Siti Web