Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Jättetrevlig och personlig resa. En idé vore att lägga på lite på priset och låta vin ingå i middagarna, kanske i form av enkla...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Segling Sardiniens Södra Kust i Fenicernas och Romarnas spår  

Resprogram Fakta om resan

Segling med strandhugg och skipper på Sardinien i Italien

 

Italiens pärla, Sardinien har en mycket vacker och fascinerande kust, som är relativt orörd av homo sapien sapiens och hans önskan att gjuta cement för att utöka sitt revir. Detta gäller framförallt längs Sardiniens sydkust, där det kan vara 10-tals kilometer mellan stugorna. 
 
Under seglingen kommer du att se en sinfoni av färger och vid rätt vindriktning kommer du att känna doften av den evigt gröna sardiska medelhavsnaturen (La macchia mediterranea). Sydkusten har en speciell skönhet där blandas kritvita  stränder, gröna skogspartier och branta klippor till en speciell naturupplevelse. Alla dessa synintryck har som fond det kristallblå Medelhavet. Vi kommer att segla oss mellan Carloforte i väster och Villasimius i öster. Sardinien, när Italien är som bäst.
 
Massimo, vår skipper känner denna del av Sardiniens farvatten bättre än sin egen innerficka och han kommer att segla förbi sina smultronställen. Massimo vill att seglingen skall vara en njutning även för dig, som inte är segelvan, därför seglar ni enbart 4 timmar per dag. Vi tror att korta ”strandhugg” är utmärkt för att uppleva Sardinien från andra sidan och hjälpa dig att lära känna Sardinien bättre.
 
Vi bor på segelbåten, en välutrustad och bekväm Oceanis 411 Celebration. Båten är 12.6 m lång och har 4 st dubbelhytter. Det finns 2 st dusch/toalettrum och fullt utrustat kök. Kajutan är mycket elegant och har ståhöjd 191 cm.
 
Alla deltager aktivt i seglingen och i sysslor såsom, matlagning, städning, båtvård, osv.
 
I vårt paket ingå 5 st luncher, 2 st middagar, 7 st frukostar, inträde på museer, cykelhyra dag 6 och alla transfer.
 
Programmet kan komma att ändras beroende på väder och vind.

 


Visualizza Segelvandring p� Sardinien in una mappa di dimensioni maggiori

Resprogram

Dag1: Ankomst till Cagliari på egen hand. Vi träffas i Cagliaris fina hamn på eftermiddagen, som ligger centralt framför paradgatan Via Roma. Du har möjlighet att lämna ditt bagage i båten, därefter går vi på en kort stadsvandring i centrala Cagliari. Vi letar upp de fornlämningar romarna och fenicerna har lämnat efter sig. På kvällen gemensam middag i det restaurangtäta hamnkvarteret kring Via Sardegna.

 
Dag 2: Tidigt på morgonen efter frukost ger vi oss iväg mot Villasimius. Vi stannar och äter lunch i båten i den naturliga hamnen Mare Pintau med sitt smeraldblå vatten. Medelhavet är mycket inbjudande, troligtvis blir det ett och annat bad och en liten simtur. Efter lunch hissar vi seglen och fortsätter mot Villasimius hamn. Villasimius har en mycket fin strand Timiama, som ligger cirka 500 m från hamnen. Stranden är cirka 3 km lång och är perfekt för en kvällsvandring med bad. Middag på egen hand. 
 
Segling: fm. 10 sjömil, em:  10 sjömil
 
 
Dag 3: Halvön där Villasimius hamn ligger kallas Capo Carbonara och är ett naturreservat. Det är ett mycket intressant ”strandhuggsprojekt”. Vi äter en tidig frukost på italienskt vis i baren i hamnen och därefter ”strosar vi runt” på Capo Carbonara. Vi ser olyckliga sommarstugeprojekt, kanske någon rovfågel, fyrar, spanska försvarstorn, övergivna stenbrott, evigt grön natur (macchia mediteraneo), stränder och framförallt medelhavet. Vi äter lunch i båten och vi seglar därefter iväg mot Nora (25 sjömil), en intressant romersk ruinstad. Vi lägger ankare i en naturhamn. Middag på egen hand. 
 
Segling: em:  25 sjömil
 
 
Dag 4: Vi äter frukost i båten och därefter finns det möjlighet att besöka den halvö, där Nora ligger.  Nora har fått sitt namn av den romerska ruinstad som ligger där. Det är fascinerande att känna de historiska vingslagen från en epok nästan för 2000 år sedan. Amfiteatern används fortfarande för teater och poetry slam. Efter besöket hissar vi upp ankaret och ger oss iväg mot Teulada. Naturligtvis hittar vi ngn trevlig naturhamn för att äta lunch och bada. I Teulada’s hamn stannar vi över natten och vi äter en gemensam midag i båten. 
 
Segling: em:  20 sjömil
 
 
Dag 5: I Teulada stannar vi bara över natten, efter frukost segla vi mot staden Sant’Antioco. Naturligtvis stannar vi och äter lunch på båten i ngn naturhamn.  I Sant’Antioco egna strövtåg och middag på egen hand. 
 
Segling: fm. 10 sjömil, em:  10 sjömil
 
 
Dag 6: Efter frukost på båten cyklar vi runt i staden och besöker bla det Puniska  arkeologiska museet  "Ferruccio Barreca” och necropolisen tophet. Det är en av medelhavets och världens viktigaste puniska fornlämning. Efter lunch  på egen hand seglar vi runt ön Sant’Antioco (samma namn som staden) mot Calasetta. På kvällen egna strövtåg i den lilla trevliga vita staden Calasetta och middag på egen hand. Calasetta är känt för sitt vin baserat på Carignano druvan.  
 
Segling: em:  20 sjömil
 
 
Dag 7: Frukost på båten och avsegling mot Carloforte. Vi seglar runt ön ”Isola di san Pietro” och vi stannar vid någon naturhamn för lunch. På eftermiddagen anländer vi till hamnen i Carloforte. Fria strövtåg i den intressanta staden  och middag på egen hand. Carloforte är mycket känt för sin tonfisk och andra specialiteter som havet erbjuder. 
 
Segling: fm:  20 sjömil
 
 
Dag 8: Vår seglings- och vandringsvecka går mot sitt slut. Vi börjar vår färd åter mot Cagliari efter frukost. 
 
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind, Det kan tänkas att seglingsrutten görs omvänt beroende på dominerande vindar, dvs vi börjar i Carloforte och slutar i Cagliari. Perioden vald betraktas som stabil och ”vädersäker”
 
 
Upp

Fakta om resan

 

Sardinien:
Sardinien har ett äkta medelhavsklimat med mycket värme och sol under sommartid och med vårar och höstar, som påminner om svensk högssommar. Den sardiska sydkusten är mycket vacker och har mänga fina sandstränder. Nästan alla Italienare har Sardinien, som sitt semester favorit resmål. Det är lätt att förstå. Det smeraldblå medelhavet reflekterar solljuset på olika sätt beroende på typ av havsbotten. Siktdjupet är imponerande och för den som vill ”snorkla” finns det mycket att titta på.
 
Fenicierna och lite senare Romarna upptäcte naturligtvis det goda livet på Sardinien och har lämnat många fornlämningar efter sig. Fenicierna exporterade Sardiska jordbruksprodukter såsom vin och spannmål  över hela Europat. Romarna fortsatte med detta och Sardinien betraktades på sin tid som imperiets kornbod. 
 
Det  torra klimatet på Sardinien sydkust är mycket lämpligt för vinodling. Den sandiga jorden är perfekt, för att den kraftfulla druvan Carignano skall utrycka sig på bästa sätt. Det finns ett 10-tal vingårdar i området, som har fått den högsta utmärkelsen ett Italienskt vin kan få, nämligen ” 3 glas” i tidningen ”Gambero Rosso”.  Vi ser till att ni har ett intressant vinförråd på båten. 
 
Det sardiska köket har 2 st huvudinriktningar, dels inlandets som härstammar från den gamla herdekulturen och dels den kustnära som har sin bas i det som havet ger. Det är många som anser att på Sardinien finns det världens bästa hårdostar, Pecorino Sardo gjord på opastöriserad fårmjölk. En pastarätt gjord på havets frukter är något av det godaste en kock kan erbjuda. Blir det godare om man dragit upp fisken själv?
 
Sardinien har ett eget språk, som påminner om latin och är mer lakoniskt än Italienskan. Sardiska pratas framför allt ute på landsbygden.
 
I Priset Ingår:
Del i dubbelhytt inkl. frukost, inträde på museer i Nora och Sant’Antioco, 2 st middagar, 5 st luncher, cykelhyra dag 6 och alla transfer fom dag 1
Ingår ej: allt som ej är angivet ovan och övriga måltider, flygtransport 
Tillägg: Enkelhytt (1,650 kronor)
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
Boendet:
Vi bor på båten i dubbelhytter med normal båtstandard. Enkelhytt kan fås mot tillägg.
 
Segling och guidning
Vår skipper Massimo finns hela tiden tillgänglig under segling och alla andra aktiviteter. Massimo pratar, engelska, italienska och sardiska. Du deltager aktivt i seglingen och är en del av besättningen. Ni delar på alla sysslor vid fiske, matlagning, städning, båtvård, osv. Massimos stora passion är fiske, så han delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter. Det blir en totalupplevelse av att segla i Medelhavet. Vi komer att i mån av tillgång alltid ha engelska guider på de museum vi besöker. 
 
Segelbåt:
Vi seglar i den bekväma Oceanis 411 Celebration. Båten är 12.6 m lång och har 4 st dubbelhytter. Det finns 2 st dusch/toalett och fullt utrustat kök. Kajutan är mycket elegant och har ståhöjd 191 cm.
 
Teknisk beskrivning av Segelbåten Oceanis 411 Celbration:
Längd: 12,6 m
Längd vattenlinje: 11,0m
Bredd: 3,94m
Djupgående: 1,95m
Deplacement: 7 800kg
Masthöjd över havsytan: 18m
Kojer: 8 st i fyra kabiner (1 i salong)
Motor: Volvo Penta D2, 55Hk.
Bränsletank: 150 liter
Vattentankar: 2ggr 250 liter
 
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest av resan om du har ordentliga och bekväma kläder. Medeltemperatur för perioden ligger på 25-30 °C och är mycket vädersäkert, dock bör man vara beredd på någon regnskur. Det kan hända några gånger under en 10-årsperiod. Det funkar utmärkt med ”tennisskor” för de vandringar vi har planerat. Solen skiner och bränner! Ta med solhatt/solkeps och solkräm med hög solskyddsfaktor. Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. 
 
 
Upp

4mori
Realizzazione Siti Web