Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Hemsidan var lätt att surfa på. Guidningen var mycket bra. Våra gemensamma luncher och middagar var också mycket bra likaså hotel...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Vandringsresa med strandvandringar till Sardinien

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om Vandringsresa med strandvandringar till Sardinien

Vandringresa med Guide i Italien 

Vandringresa med strandvandringar passar alla, som vill bättra på konditionen och fördjupa sina kunskaper om medelhavets mat och vin i en behaglig miljö. Vi passar på att besöka 2 st mycket intresanta vingårdar och provsmaka deras viner. Vi vandrar 2 dagar i området kring Cala Gonone och därefter förflyttar vi oss till Cagliari. Vi ser och upplever några av Sardiniens allra finaste  områden. Vi äter genuin sardisk mat på olika restauranger. Våra picknik luncher har enbart sardiska råvaror. Finns det någon härligare doft än färsk sardisk basilika på sardiska tomater tillsammans med lokal kallpressad extra vergine olivolja och havssalt från Cagliari. Njut av maten och utsikten.
 
Sol, färger och dofter kommer att vara närvarande under våra dagar tillsammans. Klimatet påminner om svensk högsomar. 
 
Det mesta ingår i våra gruppresor, för att undvika obehagliga överraskningar hotell, flyg, transfer, 4 middagar, 1 lunch, 4 st picknick luncher och 2 st provsmakningar av vin.
 
Vi bor på bekväma centralt belägna ***-stjärniga familjedrivna hotell. 

 


Datum lediga platser Juni 2020 Grundpris Boka
20/06 - 27/06 > 8 Vandringsresa med strandvandringar till Sardinien | Avresa: Arlanda  14900 kr
20/06 - 27/06 > 8 Vandringsresa med strandvandringar till Sardinien | Avresa: Kastrup  14900 kr

Resprogram

 

Dag1: Avfärd Arlanda kl 16.20 och ankomst Olbia 19.40. Vi fortsätter resan till Cala Gonone på Sardiniens ostkust. Resan tar cirka 1.5 timmar. När vi har installerat oss på hotellet äter vi en sen middag på hptellets terass. Vi bor 2 nätter på ett 3-stjärnigt hotell i Cala Gonone.
 
 
Dag 2: Dagens vandring har som mål den underbara lilla stranden Cala Luna. Cala betyder liten strand på sardiska och Cala Luna kan man endast gå eller åka båt till. Vi går från Cala Fiuli längs kusten och vi har en fantastisk vy över il Golfo di Orosei och medelhavet. Vi känner doften från ”La Macchia Mediteranea” (typisk evigt grön medelhavsnatur, som överlever praktiskt taget utan regn) och njuter av de kraftiga färgkontrasterna mellan havet, sandstränderna och naturen. Väl framme sjunker vi ner i den fina sanden på stranden, de som önskar kan ta ett dopp eller simtur. Vi vilar och äter lunch. Efter vilan och lunch börjar vandringen tillbaka till hotellet, de som vill kan ta båten tilbaka till hotellet. Då blir vandringen 6 km.  På kvällen äter vi gemensamt en typisk sardisk middag med lokala råvaror.
 
Vandring: 6 km, 2 h     upp: 260 m   ner: 260 m                Svårighet:  
(om man tar båten tillbaka till hotellet)
 
Vandring: 12 km,  4 h upp: 520 m ner: 520 m                      Svårighet:   
 
  
 
Dag 3: Vi tar bussen och färden går från havsnivån i Cala Gonone till dalen som ligger vid foten av bergen Monte Oddeu och Punta s’ Iscopargiu, där parkerar vi och börjar vår vandring mot ravinen  su Gorroppu. Under vandringen kommer vi att stöta på både Nuraghe och Pinettas som är uttryck för hur man levde och dog förr i dessa fascinerande bergstrakter. Vi vandrar i den vackra medelhavsnaturen och äter en picknicklunch som traditionen påbjuder, dvs ost, bröd, torkad fläskfilé, tomater och en droppe vin. Efter vandringen åker vi till Cagliari, Sardiniens huvudstad. Resan tar cirka 2.5  timmar. Vi bor i den gamla staden för att ha en känsla av Italien och italienare. Det finns troligtvis inga mer gästfria människor än Cagliaris invånare. Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
 
 
Vandring: 13 km, 4 h    upp: 550 m ner: 550 m                  Svårighet:     
 
Övernattning i Cagliari på det ***-stjärniga familjdrivna Hotel Italia och middag på egen hand. 
 
Dag 4: Efter gårdagens långa dag känns det säkert skönt med en dag på egen hand i Cagliari. 
Övernattning i Cagliari på det ***-stjärniga familjdrivna Hotel Italia och middag på egen hand. 
 
 
Dag 5: Cagliari har en utmärkt produktion av kvalitetsviner och dagens vandring har som mål en vingård i Soleminis, där vi provsmakar deras allra bästa viner och gör ett studiebesök på vingården. Vi tar bussen till byn Sinnai och där börjar vi vandringen vid Via Roma. Vandringen går genom ”la Pineta”över berget ”Chiccu Landiri”. På toppen stannar vi och njuter av utsikten, det känns som om vi är ”on the top of the world”. Cagliari båda bukter breder ut sig i sydväst och sydost. När vi har sett oss mätta av utsikten fortsätter vi mot byn Soleminis, där vi vandrar mellan vinrankorna. Michele en av syskonen som med stor entusiasm driver verksamheten tar emot oss på sin vingård. Efter provsmakning och lättlunch tar vi tåget tillbaka till Cagliari. Övernattning i Cagliari och gemensam middag.
 
Vandring: 10 km, 4 h    upp: 320 m ner: 250 m             Svårighet:   
 
 
Dag 6:   Strandvandring i Villasimius.. Kustområdena kring Cagliari är mycket vackra och fascinerande. En av de allra finaste är den nationella Marin Parken i Villasimius. Vi åker  till Villasimius. Utefter kusten följer vi urgamla vandringsleder och vi kommer att passera 5 stränder och lagunområden. Den finns goda förutsättningar för en behaglig simtur i medelhavet. Alla deltar i tävlingen att hitta den finaste platsen för vår picknick lunch. Efter vandringens avslutning tar vi bussen tillbaka till Cagliari. Övernattning i Cagliari och middag på egen hand.
 
Vandring: 10 km, 3 h    upp: 250 m ner: 250 m               Svårighet:     
 
 
 
Dag 7: Strandvandring  i Chia, som ligger 1 timmes bussresa från Cagliari. Stranden är fantastisk och är värd resan. Solen, den vita sanden och medelhavet deltager i ett angenämt färgspel. Picknick lunch och på kvällen äter vi gemensam middag. Övernattning i Cagliari.
 
 
Vandring: 10 km, 3 h    upp: 150 m ner: 150 m                Svårighet:  
 
 
Dag 8: Hemresa från Olbia, transfer med buss. Resan tar cirka 3 timmat till Olbia. Vi stannar på vägen och besöker en vingård. Vi ser en typisk by, Serdiana, i det som kallas Parteolla. Vi lämnar Serdiana och går sakta mot ut mot vinrankor och olivlundar.  Vi stannar och sätter oss i skuggan av olivlunden och tittar på den lilla medeltidskyrkan Sibiola. Innan Giulia, en fantastisk duktig sommelier, tar hand om oss och visar oss La Cantina samt leder vår provsmakning, går vi till Bruno’s  trevlig restaurangen. Bruno har specialiserat sig på det ”gamla” sardiska köket med råvaror från sitt närområde. Efter provsmakning fortsätter vi resan till Olbia.
 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)

 

 

Upp

Fakta om resan

Sardinien:
Sardinien är en av de största öarna i medelhavet med ett fantastiskt klimat. I huvudstaden Cagliari är det minst 300 soldagar per år. Det är inte utan orsak som stadens poeter kallar den ”La Città del Sole” (solens stad). Cagliari är en stor provinsstad med stort utbud av restauranger, caféer, kultur och vänliga människor. April-maj och september – oktober har ett klimat som motsvarar svensk högsommar.
Det finns ett stort antal naturskyddsområden på Sardinien, som vi naturligtvis besöker. Vi åker till det vackra Golfo di Orosei och det underbara Cagliari. I Italien finns det nästan 70 % av alla världens fornlämningar och naturligtvis har Sardinien sin beskärda del.

Fenicierna, handlarfolket som har sitt ursprung i det som idag kallas Libanon införde vinodling på Sardinien innan romarrikets blev en ekonomisk och militär stormakt. Idag är vinodlingen blomstrande och det finns många intressanta lokala viner, som vi naturligtvis skall prova under resan
Under våra vandringar är det ljusblå kristallklara medelhavet alltid närvarande och det kommer att finnas möjligheter till simturer och dopp.
Den sardiska matkulturen har 2 st motpoler, dels inlandets som härstammar från den gamla herdekulturen och dels den kustnära som har sin bas i det som havet ger. Enligt oss finns här världens bästa hårdostar, Pecorino Sardo gjord på opastöriserad fårmjölk. En pastarätt gjord på havets frukter är något av det godaste en kock kan erbjuda.
Sardinien har ett eget språk, som påminner om latin och är mer lakoniskt än Italienskan. Sardiska pratas framför allt ute på landsbygden.

 

I Priset Ingår:

Flygresa med alla transfer (handbagage och 15 kg incheckad väska), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, sex vandringar med guide, 2 besök på vingårdar med provsmakning av deras bästa viner, besök sardisk fäbod (Ovile), 4 st middagar (drycker ingår ej), 1 lunch, 5 st luncher av picknicmodell och alla transporter

 
Ingår ej: inträde muséer, lokala Hotellskatter, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider 
 
Tillägg: Enkelrum  (1.750 SEK) och Avbeställningsskydd (500 SEK)

Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

 

Boendet:
De två första nätterna bor vi på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino alt. Hotel Pop) i Cala Gonone i det vackra Golfo di Orosei. Det är ett trevligt familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden.
Bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Vi bor 5 nätter på ett 3-stjärnigt familjehotell (Hotel Italia, Hotel 4 Mori alt Hotel Due Colonne) i det centrala Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranter och caféer i närområdet.

Vandring och guidning:
Alla vandringar har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
Vi tycker det känns bra att börja vandringarna mellan kl 8-9 på morgonen och komma tillbaka ungefär kl 17. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.


Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma vandringskläder. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull. Du kommer att vandra under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.
Vandringsstigarna i den Sardiska Naturen kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringskängor med höga skaft.
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.
Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. Det brukar fungera bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner.

Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Den svenska guiden möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 1.5 timmar.


 

 

 

Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
16:20 Arlanda 19:40 Olbia
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
20:20 Olbia 23:25 Arlanda

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

De två första nätterna bor vi på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino) i Cala Gonone som är en gammal fiske by i det vackra Golfo di Orosei. Det är trevliga familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden. De håller en god standard och har trevlig och vänlig personal. Frukosten på terassen med utsikten över Medelhavet är något lite extra.
Därefter förflyttar vi oss till Cagliar, vilket tar cirka 2.5 timme. Det bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Vi bor 5 nätter på ett 3-stjärnigt familjehotell (Hotel Italia, Hotel 4 Mori alt Hotel Due Colonne) i det centrala  historiska Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranger och caféer i närområdet. Människorna bakom Hotellen  är trevliga och ser framemot att ha er som gäster. Hotel Italia och Hotel Blu Marino har wifi i lobbyn och Hotel Due Colonne har har ”sladdinternet”.

 

Hotel Bue Marino ***

Hotellet har allt som är viktigt för att trivas, bra standard på rummen, bra läge med utsikt, etc. Rummen har dusch/WC, minibar, kabel TV, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Hotellets bar som ligger på terassen är en utmärkt mötesplats efter vandringen.

Hotel Due Colonne ***

Hotellet är nyligen ombyggt och moderniserat. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar, kabel TV, internet, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Läget är ypperligt i centrala Cagliari, restauranger och barer är dina närmsta grannar. Du har inte svårt att hitta trevliga platser för att smalta dagens upplevelser med en ”aperitivo”.

Hotel Italia ***

Detta trevliga hotel ligger i Cagliari’s hjärta, du har hela stadens restauranger och caféer utanför dörren. Rummen är välutrustade och de har alla dusch/WC, minibar, kabel TV, telefon och luftkonditionering. Hotellet har bar och en trevlig lobby. Det finns Wifi i lobbyn

Hotel 4 Mori ***

Hotellet är ombyggd för några är sedan och har god standard. Alla rum har dusch/WC,  TV, telefon och luftkonditionering. Lobbyn är mycket trevlig med sin bar. Du befinner i Cagliari’s levande centrum ett stenkast från restauranger, caféer och unika affärer.

Sardinia Domus

Sardinia Domus har ett suveränt läge i centrala Cagliari, inom ett radie av 300 m finns det ett 50-tal restauranger och caféer. Rummen har dusch/WC, luftkonditionering, Tv och gratis Wi-fi.

Upp

Gästerna om Vandringsresa med strandvandringar till Sardinien

Hotellen var jättefina. Bra att äta varje dag på olika restauranger. Kul besök i Saluhallen i Cagliari

Bra guide är ett måste. Tack Måns för en fantastisk resa! Sardinien, I like!

Fina vandringar i kustmiljö!

Bra arrangemang och intressanta vandringar. Vår guide Måns Hallqvist var verkligen kunnig, man märkte att han spelade på hemmaplan

Tack vare guidens kunnighet fick vi ut så mycket mer av resan. Roligt att besöka fina vingårdar. Nästa gång tar jag med mina tenniskompisar på tennisresa via "Mitt i medelhavets" fantastiska researrangemang! Högt betyg!

Sardinien är härligt !! Fina vandringar besök på vingårdar mm. Bra arrangemang med kunnig guide / Tack Måns för en fantastisk vecka på "ditt" Sardinien
 
Jag och Mikael ville bara tacka dig Måns för din proffsiga guidetur genom Sardiniens otroligt vackra landskap! Vi hade några underbara dagar och kommer att rekomendera våra vänner att dem ska åka ner till er! /Karin och Mikael
 
Vi hade jättebra i vackra Sardinien!!
 
En fantastisk resa utöver det vanliga. För oss var det en perfekt mix mellan vandring i vacker natur och några dagar på underbara stränder - långa med vit sand och få turister! Det somändå är mest minnesvärt är den goda sardiska maten och det goda vinet som Måns kunnigt guidade oss till. Hans kärlek till Sardinien återspeglas i allt från valet av vandringsleder till valet av  mat och vin. Det oväntade mötet med fåraherden som sålde ost och bjöd på sitt egna vin långt ute på landet är ett sådant ögonblick som man alltid kommer att minnas.  Att Sardinien ofta kallas medelhavets Karibien är inte konstigt – en underbar ö bara tre timmar bort. Vi kommer definitivt att åka tillbaka – Måns kärlek har smittat, (Thomas och Brita från Täby)
Upp

4mori
Realizzazione Siti Web