Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Jag och Sonja är mycket nöjda med tjänsterna, det passade oss som handsken. Du och din familj Måns bidrog mycket tillsammans med Massemo(?) t...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Hyr Segelbåt   

Hyr Segelbåt på Sardinien i Italien

Sardinien, kanske Italiens bästa seglingsvatten

Välkommen till Sardinien

I Sverige har ofta norra Sardinien varit mer omskrivet på bekostnad av södra Sardinien i seglings sammanhang. Det är synd ty södra Sardinien är ett Medelhavets bästa miljöer för segling. Det finns 100-tals km av fantaskiska sandstränder, där du kan hitta en perfekt naturhamn för din segelbåt. Dessutom ligger hamnarna som ett pärlband mellan Villasimius och Carloforte.  Villasimius är ett marintreservat med ett blomstrande marint liv. Det känns nästan som att dyka i ett akvarium, när man snorklar i värheten av Capo Carbonara i Villasimius.
 
Från södra Sardinien kan man segla till Tunisien, Korsika, Sicilien och Mallorca. Det är trevliga seglingsturer. Den kanske finaste seglingen är dock att segla runt Sardinien. Södra Sardinien har fördelen av att ha mindre tryck på hamnar och de finaste naturhamnarna sommartid.
 
Sardinien har mycket att erbjuda vad gäller mat och vin. Det finns många, som anser att Sardinien har Italiens bästa kök. Missa inte att dricka Sardiniens bästa viner såsom Cannonau, Carignano, Cagnulari, Vermentino, Moscato, etc
 
Hamnkostnaderna på södra Sardinien håller ett mellanpris och varierar med säsongen. Exempel för en 10-meters segelbåt   25 – 55 Euro/dag och för en dito 12-meter 35 – 80 Euro/dag
 
De dominerande vinden är maestrale (nordväst) och Scirocco (sydöst), därutöver finns det lokala termiska briser, som på ostkusten har samma vindriktning som Scirocco och på västkusten maestrale. Under perioden från mitten av maj till mitten av september tenderar det sardiska vädret att vara stabilt och de dominerande vindarna är lokala briser. Naturligtvis finns det också lågtryck och då blåser det oftast maestrale. Vädret under perioden maj-juni och september-oktober är att jämföra med svensk högsommar och juli – augusti har allt som en sommar i Medelhavet kan erbjuda, sol, värme och briser. De stabila högtrycken ger fina briser dagtid och ett behagligt vindstilla på kvällen. 
 
Vi har vår bas i Cagliari och Carloforte, men du kan hyra segelbåt i Cagliari, Carloforte, Olbia eller Alghero genom oss.
 
Vi har ett sammarbete med Carloforte Sail Charter, de har ett 20-tal segelbåtar i olika storlekar och prisklasser, var god se vår prislista price list 2013.pdf.
 
Det finns fina förbindelser mellan Sverige och Cagliari på Sardinien hela året.
 
Var god kontakta oss via mail eller telefon för era önskemål och vi svarare inom 24 timmar.
 

 4mori
Realizzazione Siti Web