Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Måns! Jättetrevligt bemötande med stor portion av humor och personligt engagemang. Hotellet var bra och vandringarna varierande. Det var lite s...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Long Stay i Cagliari, Italien vandring, matlagning och golf     

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om Long Stay i Cagliari, Italien vandring, matlagning och golf     

 

Longstay 3 veckor i Cagliari på Sardinien med vandring, matlagning och golf

 
Longstay 3 veckor i Cagliari på Sardinien med matlagning, vandring, god mat, goda viner och golf. Vi kan ordna undervisning i Italienska språket både i grupp och induviduelt under er vistelse i Cagliari på Sardinien.
 
Vem skulle inte vilja bo vid medelhavet 3 veckor, när vädret är som sämst hemma i Sverige? Sardinien har kanske Europas mildaste klimat. Det är inte ovanligt att se Cagliari-bor simma vid vår 10 km långa strand soliga februari dagar.
 
Vi vill ge er en upplevelse om hur det är att bo i Italien. Vi på Mitt i Medelhavet  lämnade Sverige för 25 år sedan och skulle vilja göra vårt Sardinien till ert.
 
Ni bor ute på golfbanan Is Molas i bekväma lägenheter med eget hushåll. Ni kan äta lunch i klubbhuset. Ni bör hyra bil när ni bor ute på golfbanan.
 
Golfbanan Is Molas ligger 30 min bilresa från från centrala Cagliari. Man kan också åka buss och taxi.
 
Ni kan också bo i den gamla stadskärnan långt borta från trista, tråkiga, tomma och övergivna badhotell. Cagliari ligger vid havet, så ni har alltid nära till dess underbara stränder. Vi kommer att göra några fina strandvandringar. Ni har möjlighet att välja olika boende. Hotel*** med frukost, Bed & Breakfast med frukost och Bed & Breakfast med frukost och kokmöjlighet. Desutom har vi också små lägenheter med kokvrå.
 
Det finns också möjlighet att mixa (veckovis) ert boende mellan golfbanan och hotell/Bed&Breakfast/lägenhet i Cagliaris gamla stadskärna. De som vill gå språkkursen rekommenderar vi att bo i centrala Cagliari.
 
Vi erbjuder boende, flygresa, long-stay värd och ett utbud av aktiviteter. I vårt grundutbud ingår 2 st middagar, 3 st vandringar med picknick lunch och 1 st stadsvandring. 
 
Utöver ovan nämnda aktiviteter erbjuder vi varje dag cykelutflykter, olivskörd med skördefest, besök vingårdar med provsmakningar, tennis med tränare, tennis på egen hand, segelutflykter, golf, språkkurs i Italienska, vandring i grupp, vandring på egen hand med GPS och transport och matlagningskurs. Det är ett brett program där alla kan plocka sina guldkorn.
 
Vår ”longstay-värd” träffas flera gånger i veckan kl 19 vid vårt stammcafé i närheten av ert boende. Då får ni info om veckans aktiviteter och vi pratar om dagens händelser. Kanske blir dess möten lite av resans höjdpunkter.
 
Vi kommer att göra allt för att ni skall få en fin introduktion om hur det är att bo i Italien. Det blir mycket god mat, goda viner, färger, dofter och andra upplevelser.
 
 

Resprogram

Resprogram Long Stay: 
 
Vi har velat skapa ett program, som passar de flesta smaker.  Ni skall kunna ägna er åt era passioner vad gäller sport, vandring, mat och goda viner. Vi vill också ge er möjlighet att lära er mycket om Italien. Det kan vara viktiga kunskaper för de som skulle vilja tillbringa mer tid i Italien. Vi kommer att hela tiden guida er precis så mycket ni önskar. Därför ingår det 3 vandringar och 2 st middagar i basprogrammet.  Ni får ett program där ni kan välja fritt vad ni skulle vilja vara med på. Detta är ett basprogram och naturligtvis kommer vi ha plats för improviserade aktiviteter baserade på era önskemål och våra förslag. 
 
Dag1 (21/10): Ankomst till Cagliari. Vi hämtar er på flygplatsen och vi åker till ert hotell/lägenhet. Deltagarna anländer med olika flyg under dagen. Middag på egen hand.
 
Dag 2 (22/10): Idag  (kl 10 – 16.30) har vi vandring (ingår i grundpriset)  för alla med picknick lunch på programmet, som ingår i grundpriset. Inom Cagliaris stadsgräns finns ett antal fantastiska parker och orörda naturområden. Vår favorit  kallas ”La Sella Del Diavolo” och ligger på en halvö och därifrån har vi en fantastisk utsikt mot vår berömda strand, ”Il poetto”. Den är 8 km lång.  Legenden förtäljer att en kämpade ängel lyckades ”brotta ner” djävulen och få herraväldet över Cagliari. Ängeln satte sig på ”Hin onde” och tyngden tryckte ihop berget och bildade den sänka (sadel) som kallas sedan dess ”La Sella Del Diavolo”.
 
Vi träffas kl 19.00  på Cafe’ Libarium för en aperotivo innan gemensam Välkomstmiddag (ingår i grundpriset) i Cagliari.
Vandring: 10 km,4 h    upp: 345 m ner: 345 m Svårighet:    
 
Dag 3 (23/10): Det är skönt att vakna upp i härliga Cagliari, dess 7 kullar skapar en fin stadsbild och många härliga utsiktspunkter. Ni äter en fin frukost med en skummig cappuccino och därefter upptäcker ni under förmiddagene Cagliari med egna strövtåg. 
 
Efter lunch som du äter på egen hand på någon av alla dessa trevliga trattorier i närheten av skolan. Mätta och belåtna går vi alla för en gemensam stadsvandring (kl 15 – 18)   i Cagliari. Vandringen ger er en rivstart och hjälper er att hitta under resten av din vistelse. 
Stadsvandring: 7 km, 4 h     upp: 90 m   ner: 90 m Svårighet:    
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. 
 
Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 4 (24/10): På eftermiddagen  har vi en cykeltur (kl 13.30 – 17.30) på programmet och vi besöker Naturparken Molentargius och vår strand Poetto. Ta gärna med handduk och baddräkt/badbyxor. Vi äter lunch på egen hand på någon av Poettos alla trevliga strandcaféer för de som önskar. 
 
Middag på egen hand. 
 
Cykling: 25 km - Totalstigning: 30 m  svårighetsgrad:  
 
Dag 5 (25/10): Idag har vi en välförtjänt vilodag från alla aktiviteter. Ni strosar runt på egen hand. Varför inte en besök på ngn av Cagliaris fina stränder eller besöka ngn av Cagliaris historiska platser såsom den Romerska Amfiteatern.
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. 
 
Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 6 (26/10):  Bland dagens aktiviteter kan ni välja på golf (kl 9 – 17)  , segling (kl 9 – 17)  eller tennis (kl 9 – 12)  
 
Golfbanan ligger 28 km från Cagliari och betraktas av experter, som en av Italiens bästa. Volvo Masters har spelats på banan. Ni åker dit med taxi. Det finns möjlighet att hyra klubbor. 
 
Cagliari har idealiska förutsättningar för att spela tennis utomhus, vi kan kan förmedla tränare. Ni åker buss till banan. 
 
Vi erbjuder också att göra en dagssegeltur i Cagliari omnejder. Naturligtvis anpassar vi seglingen efter vädret.
 
På kvällen har vi vinprovning (150 Kronor/person) för de som vill. Vi skal provsmaka Sardiska röda viner som vi skall lära oss mer om. Druvorna är Cannonau, Carignano, Bovale Sardo och Nieddera. Flera Sardiska röda viner har blivit utsedda under åren som några av Italiens bästa. Visst låter det spännande? Efter vinprovningen kan vi gå att äta tillsammans (ingår ej).
 
Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 7 (27/10):  Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs (300 Kronor/person). Vi har fokus på pasta och naturligtvis avslutar vi med att äta upp det vi har lagat.
 
Dag 8 (28/10): Vi besöker en mycket intressant vingård, kanske en av Italiens bästa. Vingården ligger fint i byn Serdiana, i det ditrikt som kallas Parteolla. Giulia, en fantastisk duktig sommelier, tar hand om oss och visar oss La Cantina samt leder vår provsmakning,  Efter provsmakning äter vi en god lunch i byn Dolianova på restaurangen ”Il Nostro Mondo” hos Franco. Mätta och belåtna återvänder vi till Cagliari.
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo och middag på egen hand i Cagliari.
 
Avfärd och flyg hem från Cagliari för de som har valt att stanna 1 vecka!
 
Dag 9 (29/10):  Idag vandrar vi i Cagliaris vackra omnejder (kl 8 – 17). Vi tar bussen till Sarroch och vi stiger av i närheten av Stadshuset. Vandringen följer strandlinjen ända fram Nora, totalt är det cirka 15 km hela vandringen. Det finns möjlighet att se en Romersk ruinstad  i Nora. Du kommer att passera lyxhotell, våtmarker, tallskogar, sommarstugor, medelhavsnatur (macchia mediteranea) och sandstränder.
 
I Nora finns det ett museum uppbyggt kring de romerska fornlämningarna, som är mycket intressant. De närliggande våtmarkerna/fågelreservat har också ett museum.  Öppettiderna kan variera ngt beroende på årstiderna. Du har säkert tid till en simtur i medelhavet i närheten av den romerska ruinstaden och känna de historiska vingslagen. Under tiden ni badar dukar vi upp en fin picknick lunch baserad på lokala specialiteter.
 
Middag på egen hand i Cagliari.
Vandring: 15 km, 4 h   upp: 105 m ner: 124 m Svårighet:     
 
Dag 10 (30/10):  Dagen ägnas åt egna aktiviterer.
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. 
 
 
Dag 11 (31/11): Dagen ägnas åt egna aktiviterer
 
Innan middagen (ingår ej) (kl. 19) på kvällen har vi vinprovning (150 Kronor/person) för de som villpå Buenavista Appartments. Vi fortsätter vår serie med Sardiska viner, genom att provsmaka de allra bästa vita vinerna. Vi väljer ut 3 Sardiska Vita viner, som vi presenterar och ni får lämna era omdömen. Vinerna är baserade på Vermentino, Nasco, Nuragus och Vernaccia.
 
Dag 12 (01/11): Bland dagens aktiviteter kan ni välja på golf, segling eller tennis 
 
För de som vill spela golf  eller tennis eller segla se dag 6. Alla andra har fria aktiviteter.
 
 
Dag 13 (02/11):  Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs. Vi har fokus på havets frukter och hur man kan tillaga dem. Det blir säkert en mycket god middag.
 
Dag 14 (03/11): Idag har vi den svåraste vandringen (kl 8 – 17). Vi tar bussen till Burcei en grannkommun till Cagliari och stiger av innan stigning mot Burcei börjar. Du skall vandra i nationalparken ”Sette Fratelli” (De 7 bröderna). De sju bröderna är 7 bergstoppar som är belägna på en högplatå på nästan 1000 m.ö.h och de är vandringens mål. Du kommer att ha en underbar utsikt mot medelhavet. Du kan avnjuta din picnic lunch på toppen av högplatån och efter lite vila vandrar du tillbaka. Middag på egen hand i Cagliari.
Vandring: 16 km,  6 h    upp: 750 m ner: 750 m  Svårighet:    
 
Dag 15 (04/11):  Idag har olivskördefest hos Claudio, vi hjälper honom att skörda sina oliver i den lilla byn Pimentel. Vi följer med oliverna till byns Olivoljepress (Frantoio) och vi har som mål att få med oss hem en flaska färskpressad Extra Virgin Olivolja. Naturligvis avslutar vi med en skördefeste som Claudio förbereder minuitiöst.
 
Avfärd och flyg hem från Cagliari för de som har valt att stanna 2 veckor!
 
Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 16 (05/11):  Idag har vi vandring för alla (kl 8 – 17). Kustområdena kring Cagliari är mycket vackra och fascinerande. En av de allra finaste är den nationella Marin Parken i Villasimius. Vi tar bussen till Villasimius. Utefter kusten följer vi urgamla vandringsleder och vi kommer att passera 5 stränder och lagunområden. Den finns goda förutsättningar för en behaglig simtur i medelhavet. Alla deltar i tävlingen att hitta den finaste platsen för vår picknick lunch. Efter vandringens avslutning tar vi bussen tillbaka till Cagliari. Middag på egen hand.
Vandring: 12 km, 5 h    upp: 250 m ner: 250 m     Svårighet:     
 
Dag 17 (06/11): Cagliari har en utmärkt produktion av kvalitetsviner och dagens vandring har som mål en vingård i Soleminis, där vi provsmakar deras allra bästa viner och gör ett studiebesök på vingården. Vi tar bussen till byn Sinnai och där börjar vi vandringen vid Via Roma. Vandringen går genom ”la Pineta”över berget ”Chiccu Landiri”. På toppen stannar vi och njuter av utsikten, det känns som om vi är ”on the top of the world”. Cagliari båda bukter breder ut sig i sydväst och sydost. När vi har sett oss mätta av utsikten fortsätter vi mot byn Soleminis, där vi vandrar mellan vinrankorna. Michele en av syskonen som med stor entusiasm driver verksamheten tar emot oss på sin vingård. Efter provsmakning och lättlunch tar vi tåget tillbaka till Cagliari. 
Vandring: 10 km, 4 h    upp: 320 m ner: 250 m Svårighet:     
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 18 (07/11): På eftermiddagen  har vi en cykeltur (kl 13.30 – 17.30) på programmet och vi börjar med en lättlunch (ingår ej). Ta gärna med handduk och baddräkt/badbyxor. 
 
På kvällen äter vi gemensam middag (kl 20)  för de som vill.
 
Cykling: 35 km - Totalstigning: 30 m  svårighetsgrad:  
 
Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. Middag på egen hand i Cagliari.
 
Dag 19 (08/11): Bland dagens aktiviteter kan ni välja på golf, segling eller tennis.
 
För de som vill spela golf  eller tennis eller segla se dag 6. Alla andra har fria aktiviteter. 
 
På kvällen har vi vinprovning för de som vill. Denna sista vinprovning skall ägnas åt dessertviner eller som man säger på Italienska ”Vini di meditazione”. Många av dessa viner är unika  och finns endast på Sardinien. Vi kommer att prova viner vars druvbas är Vernaccia, Malvasia, Moscato, Girò etc. Dessa viner håller världsklass. Skål och välkomna!
 
Dag 20 (9/11):  Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs. Vi skall upptäcka de rätter som är sprungna ur den gamla herdekulturen. Buon appetito!
 
Dag 21 (10/11):  Hela dagen viks till egna aktiviteter. Er sista ”fria” eftermiddag  i Cagliari kan ni använda till att besöka era smultronställen eller göra det ni inte har hunnit med tidigare. 
 
Vi träffas kl 19 på Cafe’ Libarium för en aperotivo och går därefter och äter en gemensam avskedsmiddag tillsammans.
 
Dag 22 (11/11):   Avfärd och flyg hem från Cagliari.
 
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)
 
 
Upp

Fakta om resan

Fakta om resan
 
Sardinien:
Sardinien, när Italien är som bäst. Det hör vi ofta från våra kunder. Säkert är Italien och Sardinien en av svenskarnas mest kära semester mål. Varje år åker 600.000 personer från Sverige till Italien. Vi skulle vilja ge er känslan av att bo i Italien och då tror vi att Cagliari och Sardinien är ett av de bästa alternativen. Om man skall bo på Sardinien måste man naturligtvis prata Italienska, därför ger vi er också möjlighet att lära er italienska på våra språkkurser i egen regi med kvalificerade lärare. Sardinien är tillsammans med Sicilien en av de största öarna i medelhavet. Klimatet är mycket milt och i oktober/november är det att jämföra med svensk försommar. Det är fortfarande varmt i Medelhavet och det smeraldblåa vattnet är alltid inbjudande för en simtur. Ta med baddräkt/badbyxor. Närmsta fastland är Tunisien! 
 
Sardiniens huvudstaden Cagliari har omkring 300 soldagar varje år och den brukar kallas  ”La Città del Sole” (solens stad) av sina poeter. Området vid Södra Sardinien där Cagliari ligger är fullt av historia Fenicier, Kartageneser och Romare har alla lämnat sina spår.  Fornlämningar från den Puniska kulturen (Kartago) finns nästan bara på Sardinien, ty Romarna under de puniska krigen förstörde deras konstskatter, men de ”glömde bort” Sardinien. Vi kan vandra bland puniska gravfält, som är uthuggna i kalkstenen. I Cagliaris närområde finns flera nationella- och regionala naturskyddsområden. Inom  Cagliaris stadsgräns finns ett fågelskyddsområde med 20.000 häckande Flamingofåglar. De häckar bara i Cagliari och Camargue (Frankrike) i Europa.
 
Staden Cagliari är en stad med stort utbud av restauranger, caféer, kultur och vänliga människor. Cagliaris invånare är mycket intresserade av människor som kommer utifrån, så bli inte förvånad om de gärna frågar er varifrån ni kommer. 
 
Resan Longstay har ett litet basutbud av aktiviteter som ingår i grundpriset. Vi har skapat en ”meny” av aktiviteter, som ni kan anmäla er till, se ”programmet”. Vi träffas varje dag kl 18 för att planera morgondagen. Ni kan anmäla er till språkkurs, vandring, cykelturer, segeldagsturer, golf, tennis, etc. 
 
Cagliari har ett utsökt kök baserat på havets frukter och det bästa från ”herdekulturen”. Vi tipsar om de bästa restaurangerna och vi rekommenderar att följa ngn av våra matlagningskurser. De utsökta råvarorna  Pecorino Sardo (ost), lamm, frukt, grönsaker, vin inbjuder till egna äventyr i köket. På ett av vingårdsbesöken provsmakar vi ett vin som kostar 449 kronor på Systembolaget och som blivit uttsett till ett av Italiens 5  bästa viner under 2014. De sardiska vinerna håller mycket hög klass.
 
I Priset Ingår:
Flygresa, del i dubbelrum inkl. frukost (hotell/B&B) eller lägenhet, 2 vandringar med picknick lunch, 1  stadsvandring i Cagliari med guide, 2 st middagar (drycker ingår ej), longstay värd och en kort beskrivning av Cagliari (historia, kultur, restauranger, caféer, etc) 
I priset för lägenhet ingå lakan, handdukar, el, gas, städning 1 gång/vecka + slutstädning
 
Ingår ej:
Inträde muséer, incheckat bagage, drycker till middagar, frukost (lägenheter), ev lokal komunal skatt 2 €/person och dag (för er som bor på golfbanan), allt som ej är angivet ovan och övriga måltider 
 
Tillägg, priser per person:
Golf för boende i lght på Is Molas golfbana:
1 dag (18 hål)  60 Euro
1 vecka          200 Euro
2 veckor         300 Euro
3 veckor         400 Euro
 
Golf för övriga:
1 dag (18 hål) vardagar:                70 Euro
1 dag (18 hål) lör- och söndagar:  70 Euro
1 dag (9 hål) vardagar:                  55 Euro
1 dag (9 hål) lör- och söndagar:    60 Euro
 
Bagage:
Incheckad väska, 20 kg:               600 kronor
Incheckad golfväska, 20 kg:   1200 kronor
 
Boende:
Tillägg för enkelrum Hotel***   4.500 kronor
Tillägg för enkelrum B&B        4.500 kronor
Tillägg för 1 person i lght         6.900 kronor
 
Cykelturer med guide och cykel ( från 200 kronor), Besök Vingård med provsmakning (fr. 390 kronor), Vandringar med guide och picknick lunch (fr. 300 kronor), vandring på egen hand med GPS och transport (fr. 200 kronor), segling dagstur, tennis på egen hand (från 100 kronor/h, tennis med tränare (200 kronor/h + banhyra)
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
 
Boendet:
Vi erbjuder lite olika typer av boende, de kan delas in i 3 typer. Hotell med frukost, hotell med frukost och kokmöjlighet och lägenhet med köksvrå. Många boende ligger i den medeltida delen av Cagliari och alla ligger i det centrala Cagliar, nära till all service såsom restauranger, caféer, bussar, tåg, etc. Bästa sättet att lära känna Italien, Sardinien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan bland Italienare. Det èr promenadavstånd mellan alla våra boenden..  
 
Guide och värd under er longstay:
Vår ”longstay-värd” är anträffbar flera dagar i veckan kl 19 på vårt stammlokus i Cagliari. Vi svarar på frågor, pratar om dagens händelser och planerar morgondagen.  Alla våra guider har stora kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
 
 
Vi försöker planera, så att våra aktiviteter börjar kl 8-9 på morgonen och vi är tillbaka ungefär kl 17 på etermiddagen. 
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest av din vistelse på Sardinien om du har ordentliga och bekväma funktionskläder. Det kommer att bli en hel del sol, så ni bör ha med er keps/solhatt, solglasögon och solkräm. Vandringar på Sardinien är ofta på stigar med inslag av smågrus, därför är det bra att med vandringskängor med höga skaft.
 
Ni bör ha med en ryggsäck för dagsturer, med plats för badkläder, handduk, solglasögon, solskydd, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan behövas ibland.
Packa gärna allt det ni behöver de första 2 dagarna i handbagaget, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder. Ni kan ta på er de mest utrymmeskrävande kläder/skor under flygresan såsom vandringskängor.
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Den svenska guiden möter er på flygplatsen i Cagliari på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 15 minuter.
 
 
Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
09:35 Arlanda 11:35 Amsterdam
13:00 Amsterdam 15:25 Cagliari
13:35 Kastrup 16:10 Rom
17:15 Rom 18:20 Cagliari
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
16:10 Cagliari 18:50 Amsterdam
20:55 Amsterdam 23:00 Arlanda
08:00 Cagliari 09:05 Rom
10:10 Rom 12:45 Kastrup

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Ni kan bo på Golfbanan Is Molas i fina små lägenheter med självhushåll. Ni bör hyra bil om ni väljer detta alternativ.
 
Ifall ni föredrar bo i centrala Cagliari har vi små trevliga Hotell/B&B/lägenheter i centrala Cagliari. Ni kan välja mellan klassisk hotellvistelse eller en lght, där ni sköter er hushållning själva i eget eller delat kök. Vissa B&B har också kokmöjligheter. Det kan vara kul att snabbt omsätta kunskaperna från matlagningskursen. Det fina med att bo i centrala Cagliari är att ni har allting nära och ni kan gå till alla aktiviteter. Genom att bo på samma ställe under 3 veckor kommer ni att få lite ”nick-känsla” bland grannar och afärsinnehavare. De flesta har internet Wifi. 
 
Boende på Golfbanan Is Molas:
Lägenheter på golfbanan har vardagsrum med kokvrå, sovrum med dubbelsäng, balkong och badrum. De har värme och A/C och ligger 500 m från golfbanan. Affärer finns i den mycket fina småstaden Pula, som ligger 5 km från golfbanan. Ni bör hyra bil för att kunna njuta av er vistelse.
 
Hotell*** i centrala Cagliari:
Hotel Italia
 
 
Bed & Breakfast i centrala Cagliari:
Sardinia Domus
L’antica Torre med gemensamt kök
Sa Domu cheti
Cagliari d’Amare
The Place Cagliari
B&B St. Remy
Cagliari Boutique Rooms
Hotel la Terazza
Residenza Kistrum
 
Lägenheter med pentry:
Villanova med kök
Holiday apartments med pentry
Buena Vista Apartments med kök
Castello Suites med kök
 

Lägenheter på Golfbanan Is Molas

Lägenheter på golfbanan har vardagsrum med kokvrå, sovrum med dubbelsäng, balkong och badrum. De har värme och A/C och ligger 500 m från golfbanan. Affärer finns i den mycket fina småstaden Pula, som ligger 5 km från golfbanan. Ni bör hyra bil för att kunna njuta av er vistelse.

Hotel Italia ***

Detta trevliga hotel ligger i Cagliari’s hjärta, du har hela stadens restauranger och caféer utanför dörren. Rummen är välutrustade och de har alla dusch/WC, minibar, kabel TV, telefon och luftkonditionering. Hotellet har bar och en trevlig lobby. Det finns Wifi i lobbyn

B&B L'Antica Torre

Viviana driver detta trevliga hotel som ligger i Cagliari’s medeltida borg, ”Il Castello” som stadsdelen  kallas. Du har några hundra meter till den bästa utsikten över Cagliari, tursamt kan den kombineras med något gott att dricka och äta. Det finns många cafèer och restauranger i den omedelbara närheten. Rummen är helt nyrenoverade och de har alla dusch/WC, TV, Wi-Fi internet gratis och luftkonditionering. 

Albergo La Perla

Det är ett trevligt familjedrivet hotell med ett utmärkt läge i stadsdelen Marina. Rummen har all komfort såsom badrum, värme och Wi-Fi.  Det finns 50 restauranger och caféer inom en radie på 300 m.

Hotel la Terazza

Ett fint hotell med bra läge. Rummen har telefon, a/c, TV, minibar, Wi-Fi, badrum och hårtork. 

The Place Cagliari

Bed&Breakfast, ett mycket intressant boende i ett byggnad från 1800-talet. Rummen har en mycket personlig elegant stil. Rummen har telefon, a/c, TV, minibar, Wi-Fi, badrum och hårtork.
 

Cagliari Holiday apartments

Lägenheterna består av sovrum, vardagsrum med kokvrå och badrum. Det finns Wi-fi, TV, A/C och tvättmaskin.
 

Cagliari D’Amare

Ett mycket fint Bed&Breakfast, rummen har kassaskåp, a/c, TV, Wi-Fi och  badrum.
 

Buena Vista Apartaments

Lägenheterna är i storleksordningen 60 – 70 kvm och ligger i en byggnad från 1500-talet, som fortfarande ägs av den adliga familjen San Just. Det finns kokvrå och vissa lghter har balkong. Alla har A/C, hårtork, badrum och en fantastisk utsikt över Cagliari och Medelhavet. Ni bor i stadsdelen ”Castello”, det medeltida Cagliari. Kan det bli bättre?

Castelletto Suites Cagliari

Lägenheterna är på  70 kvm och ligger i en byggnad från 1700-talet, som är nyrenoverad. Det finns kokvrå och många fina detaljer, såsom antikt tegel, takstolar i ”ginepro” och kastanjvissa och specialtilverkade möbler. De är ritade av ägarinnan. Lägenheterna har allt som en modern bostad bör ha. Ni bor i stadsdelen ”Castello”, det medeltida Cagliari. Detta är ett fantastiskt boende. 

Bed & Breakfast ST. Remy

En mycket trevlig och elegant Bed&Breakfast. Rummen har eget badrum och all komfort. Frukost serveras på en av Cagliari elegantaste caféer. Ni bor precis vid ingången till gamla stan ”Il Castello”, där det tills för 150 år sedan fanns en bred stadsmur. 

Residenza Kistrum Cagliari

Detta Bed&Breakfast har ett fint läge i Gamla stan (”Il Castello”). Ni har en fantastisk utsikt över Cagliari och Medelhavet. Rummen är på cirka 15-20 kvm. Rummen har telefon, a/c, TV, minibar, Wi-Fi och  badrum. Det finns en terass där alla gäster kan njuta av utsikten.

Residenza Kistrum Cagliari

Detta Bed&Breakfast har ett fint läge i Gamla stan (”Il Castello”). Ni har en fantastisk utsikt över Cagliari och Medelhavet. Rummen är på cirka 15-20 kvm. Rummen har telefon, a/c, TV, minibar, Wi-Fi och  badrum. Det finns en terass där alla gäster kan njuta av utsikten.

Cagliari Boutique Rooms

Bed&Breakfast mycket fint och med lyxiga detaljer som parkett och marmor detaljer. och elegant. Rummen har eget badrum och all komfort, såsom A/C, hårtork, badrum och Wi-fi. Ni bor 3 minters promenad från Gamla stan (”Il Castello”).

Cagliari d’Amare Via Roma

Detta Bed&Breakfast har ett fint läge i vid huvudgatan Via Roma.  Ni har en fantastisk utsikt över småbåtshamnen och Medelhavet. Rummen har telefon, hårtork, a/c, TV, Wi-Fi och  badrum.

B&B Sa Domu Cheta

Bed&Breakfast med mycket god standard. Rummen har eget badrum och all komfort, såsom A/C, hårtork, badrum och Wi-fi. Ni bor 4 minters promenad från Gamla stan (”Il Castello”).

Upp

Gästerna om Long Stay i Cagliari, Italien vandring, matlagning och golf     

November i Sverige och på Sardinien skiljer sig åt. Tack för en fantastisk resa Måns!

 

Tack Måns för en fantastisk resa! Bättre guide och upplägg går inte att få. Rekommenderas varmt! /Borås och Holsljunga-gänget

 

Ewa och jag minns med glädje vår tid på Sardinien och till det bidrog mötet med dig och Stefania till en mycket stor del. Vi tänker tillbaka på de veckorna med glädje.

 

 

Tack för en fantastisk ”sommarvistelse” i Cagliari. Bad, cykling, vandring, olivplockning, matlagning, vingårdsbesök och mycket trevlig samvaro som vi kommer att minnas och längta tillbaka till nu när vi är tillbaka i Göteborg med 0 grader

 

Upp

4mori
Realizzazione Siti Web