Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Hej! Jag är mycket nöjd med samtliga arrangemang, allt var till belåtenhet!!...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Yogaresa med Tina Hedrén till Sardinien

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende

Yogaresa till Sardinien i Italien
 
Denna yogaresa kommer att ge upplevelser till kropp, själ och alla sinnen. Dagarna inleds med underbar träning för att stärka & sträcka ut kroppen. Efter övningar på yogamattan som är ämnade för din hälsa och vitalitet får du fylla på med sköna utflykter, upplevelser och vandringar i vackra Calagonone på Sardiniens Ostkust. Denna lilla fiskeby ligger fint inbäddad mellan kala kalkstensberg. Området är känt för sin vackra natur, goda mat, gästfrihet och goda viner. Medelhavet med sina starka färger är alltid närvarande och från Hotellets terass har ni en fin utsikt, som stimulerar yogaövningarna. Förmiddagarna ägnas åt yoga och eftermiddagarna åt utflykter.
 
Vi utövar Yoga, Meditation och Qi gong för ett vackert och varierat program. Yogan heter hatha yoga och vi kommer att hålla fokus vid höstens energi. Det handlar bland annat om att förbättra andning och släppa taget om sådant man inte längre behöver, t.ex spänningar i kroppen. Varje dag har vi ett litet filosofiskt tema som vi diskuterar kort kring.  De är hämtade från Yamas, det första steget ur yogans åttafaldiga väg. 
Alla våra övningar får du med dig i en yogapärm så du kan fortsätta att träna hemma och framförallt behålla en inre styrka och frid långt efter dagarna under Sardiniens sol.
 
Upptäck den vackra ön Sardinien mitt i Medelhavet och utöva yoga under ledning av Tina Hedrén, som har en lång bakgrund med gymnastik, dans och fitness.Hon har lett grupper i 44 års tid.
 
Tina  började 1995 aktivt träna yoga, detta följdes av studier i bland 
annat Schweiz och England. Tina är också Feldenkrais pedagog, Pilates och Qi gong & Tai Ji lärare. Hon har haft världen som sitt arbetsfält och presenterat kurser i Europa, Asien och Afrika. Genom sitt företag Movements Arts erbjuder hon ständigt spännande utbildningar och retreats. Hon är medlem i Yoga Alliance och driver den internationella utbildningen Seasonal Yoga i Sverige.
             
Vi bor hela veckan på det mycket trevliga familjedrivna Hotel Bue Marino*** i Calagonone. Vi flyger från Arlanda till Olbia  och från flygplatsen är det 75 minuter busstransfer.
 
Vår svenske guide, Måns Hallqvist, som efter 25 års boende känner Sardinien väl. Måns är med hela veckan och vi får ta del av hans nätverk och vänner. Vi kommer inte att känna oss som turister. Välkommen till en oförglömlig vecka med spännande natur, dofter, blommor, färger, lavendelfält, solen, värmen och Medelhavet.
 

Resprogram

Dag 1: Denna dag ankommer vi till Olbia  och vi fortsätter resan till Cala Gonone på Sardiniens ostkust. Resan tar cirka  1 timme och 15 minuter med buss. Vi bor 7 nätter på det 3-stjärniga hotellet Bue Marino, som ligger strategiskt i hamnen och har en bedårande utsikt. Vi äter en gemensam middag på Hotel Bue Marino’s fina terass med utsikt över medelhavet. Vi har en kort samling på kvällen där vi lär känna varandra och delar ut program. Innan vi skiljs åt har vi en kort sittande meditation.
 
Dagsupplägg under veckan (Dag 2-7)
07.30 Morgon Yoga 
08.30 Frukost 
10.00 Fördjupning i yoga & avslappnings övningar 
11.00 Bad eller Dusch paus (dag 3, 5 och 6 är det ytterligare Qi gong övningar i 45 min för dig som så önskar) 
12.00 -17.00 Utflykt med lunch eller picknick lunch (Dag 5 vilodag)
 
Dag 2: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Efter resan ligger fokus idag på lugnare yoga för att sträcka ut muskler och hitta avslappning. Dagens tema är att släppa spänningar kring skuldran och att lägga grunden för mån-hälsning och ett härligt yoga-flöde som passar bra i hösten. 
Efter förmiddagens övningar beger vi oss till den vackra stranden vid Cala Luna med båt där du kan fortsätta att sträcka ut, andas djupt och njuta av picknick. De som fortfarande har energi vandrar tillbaka till hotellet (9 km) alla andra tar båten till Calagonone. På kvällen äter vi en typisk gemensam sardisk middag med lokala råvaror.
 
Vandring: 9 km, 3 h     upp: 260 m   ner: 260 m       
 
 
Dag 3:Yogaövningar kl 7.30 – 11. Vi fortsätter med övningar som nu är lite bekanta men fördjupar och förfinar dem. Idag blir det extra tid för sköna Qi gong övningar som stimulerar din energi positivt. Dagens tema är att släppa spänningar kring höftleden.
 
Idag får du slappna av vid ännu en vacker strand Cala Cartoe, besöka lagunen Avalle su Petrosu och vandra och känna historiens vingslag. Efter att ha insupit den bedårande utsikten blir det picknick och yoga nidra (avslappning) på stranden. Middag på egen hand.
 
Vandring: 8 km, 3 h     upp: 180 m   ner:180 m  
 
 
Dag 4: Yogaövningar kl 7.30 – 11.Morgon yoga som vanligt 07.30 – 08.30 innan frukost med en bedårande utsikten över Medelhavet.. Du som är piggelin kan passa på att ta ett dopp i havet innan. Efter frukost en samling för fortsättning på temat avslappning, idag med fokus på hals, nacke & käke.
Därefter tidig utflykt till bland annat vingården Atharuja. En genuin lunch serveras på fäboden (Ovile på Sardiska) hos herden Angelo. Angelo är en tusenkonstnär och alla komponenter i lunchen kommer från hans odlingar (absolut km 0). Middag på egen hand.
 
 
Dag 5: Yogaövningar kl 9 – 12. Övningarna är bekanta och vi tar dem lite djupare och lägger till några nya övningar för att förbättra elasticitet i bröstkorg och fördjupa andning. Meditationen blir också längre. Idag lägger vi mer fokus på sköna Qi gong övningar som garanterat ger dig mer energi. Efter förmiddagens övningar är dagen fri för det du själv önskar. Lunch och middag på egen hand
 
 
Dag 6: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Vi håller fast vid bekanta övningar och tränar på ett speciellt fokus när vi utför dem. Temat idag blir Din hållning, att stå stadigt och grundat utan onödiga spänningar Även denna dag bjuder på extra Qi gong för att fylla på Din energi.

Dagens utflykt går till en liten vingård som ligger i byn Oliena (transfer 40 min) en liten by i hjärtat av det som brukar kallas ”Barbagia”. Oliena är en by där det lågintensiva jordbruket dominerar, det betraktades som hopplöst omodernt bara för 20 år sedan. Idag kallas det ekologisk odling och är toppmodernt. Det gäller att inte ge upp, tänkte Familjen Puddu när det var som jobbigast. Deras fader satsade allt och gjorde natten till dag under skördetid med hjälp av starka strålkastare för att få bästa kvalite. Vi äter lunch och vandrar i vingården.

Middag på egen hand och övernattning i Cala Gonone på Hotel Bue Marino***

Vandring: 5 km, 1 h     upp: 90 m   ner: 90 m  

 
Dag 7: : Yogaövningar kl 7.30 – 11.Efter några dagars rutin noterar vi idag hur övningarna, energin och andningen flödar med lätthet. Dagens tema är andningen. 

Vi gör en båtutflykt med lunch.Under vår lilla kryssning besöker vi 3 st små stränder, s.k. ”Cala”. De är en mycket stark naturupplevelse och det varma vattnet i Medelhavet gör saken inte sämre.

Gemensam lunch och middag och övernattning i Cala Gonone på Hotel Bue Marino*** 

 
Dag 8: Morgonyoga innan frukost och hemresa från Olbia
Upp

Fakta om resan

Sardinien:
Sardinien är en av de största öarna i medelhavet med ett fantastiskt klimat. Vi kommer att bo under veckan i en av av Sardiniens allra vackraste områden i komunen Dorgali och byn Cala Gonone. Det är en del av det som kallas Barbagia och är en Italiensk Nationalpark ”Gennargentu”. Naturen inbjuder till ett inre lugn och människorna bor här med harmoniskt förhållande till den. Den största arbetsgivaren är moderjord och många lever av jordbruk på samma sätt som man har gjort under århundraden. Igår var det hopplöst omodernt, men idag är det helt i takt med tiden och kallas ”Ekologisk odling”. Vi besöker herden Angelo under veckan och han bjuder på lunch. Han är en levnadskonstnär och har mycket att lära oss.
 
Den sardiska matkulturen har 2 st motpoler, dels inlandets som härstammar från den gamla herdekulturen och dels den kustnära som har sin bas i det som havet ger. Enligt oss finns här världens bästa hårdostar, Pecorino Sardo gjord på opastöriserad fårmjölk. En pastarätt gjord på havets frukter är något av det godaste en kock kan erbjuda.
 
Sardinien har ett eget språk, som påminner om latin och är mer lakoniskt än Italienskan. Sardiska pratas framför allt ute på landsbygden.
 
I Priset Ingår:
Flygresa från Arlanda, 1 handbagage 8 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 3 vandringar med guide, 2 besök på vingårdar med provsmakning av deras bästa viner, 4 st middagar (dryck ingår ej), 2 luncher, 3 picknick luncher alla transfer på Sardinien, svensk- talande guide och yogaövningar under ledning av Tina Hedrén .
 
Ingår ej: inträde muséer, lokala hotellskatter, drycker till middagar, båtresor, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.
 
Tillägg: Enkelrum (1.950 kronor), avbeställningsskydd (500 kronor)
 
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
 
Boendet:
Vi bor hela veckan på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino) i Cala Gonone invid den vackra  Golfo di Orosei. Det är ett trevligt familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden. Manuela och Alberto kommer att göra sitt allra bästa för att ta hand om oss under veckan.
 
Yoga och utflykter:
Alla utflykter  har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest din vecka om du har ordentliga och bekväma kläder för både yoga och utflykter. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre för vandringar, ty de håller dig torrare än bomull. På eftermiddagarna kommer du att vandra/var på utflykt under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.
Vandringsstigarna i den Sardiska Naturen kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringsskor med höga skaft.
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.
Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Vi möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 1 timme och 15 minuter.
 
Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
16:20 Arlanda 19:40 Olbia
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
20:20 Olbia 23:40 Arlanda

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Vi bor hela veckan på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino) i Cala Gonone som är en gammal fiske by i det vackra Golfo di Orosei. Det är trevliga familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden. De håller en god standard och har trevlig och vänlig personal. Frukosten på terassen med utsikten över Medelhavet är något lite extra. 

Hotel Bue Marino ***

Hotellet har allt som är viktigt för att trivas, bra standard på rummen, bra läge med utsikt, etc. Rummen har dusch/WC, minibar, kabel TV, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Hotellets bar som ligger på terassen är en utmärkt mötesplats efter vandringen.

Upp

4mori
Realizzazione Siti Web