Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
bra cykling, bra reseledare....
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

KÖRRESA TILL  TOSCANA

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om KÖRRESA TILL  TOSCANA

Körresa till Toscana i Italien

Möt våren i Toscana! Detta underbara landskap i Italien, som är lite av vår kulturella vagga. Under medeltiden och renäsansen var Siena och Toscana kanske Europas kulturella mittpunkt och det flödade av musik, konst och litteratur. Vi skall bo en vecka i den fina medeltida staden Siena (Hotel Italia***) och sjunga med den lokala kören ”Madrigalisti di Siena”. Vi övar och sjunger bl. a svensk/italiensk körmusik, dessutom har vi uflykter tillsammans med vår guide Måns. San Gimignano, Greve in Chianti, Castello del Trebbio och Siena utforskar vi tillsammans med kunniga guider. Vi besöker den fina vingården slottet ”Castello del Trebbio”. En plats med fina viner, god mat och spännande historia. Detta slott spelade huvudrollen i intrigerna under renäsansen vid kampen mellan de ledande familjerna Medici och Pazzi. Anna med familj berättar mer under vårt besök. På den ”lediga dagen” besöker vi Florens på egen hand tillsammans med vår guide Måns. Vi flyger direktflyg till Pisa eller Rom ( 2 eller 3 timmars transfer till Siena). Under veckan erbjuder vi förutom sång även vandringar, utflykter, vingårdsbesök och relax.

Vi upptäcker det vackra Toscana, som ligger vackert på kullar med storslagen natur, spännande historia och rikt kulturliv. Allt detta vackra skall vi upptäcka tillsammans med vår guide Måns och hans goda toscanska vänner, samtidigt som vi dagligen sjunger intensivt tillsammans under ledning av Per Rönnblom bl. a svensk och italiensk körmusik. Kören skapas av Per tillsammans med er i Siena under veckan och vi har kallat den Perchorum, det blir 5:e årgången av Perchorum. De 3 första åren var vi på Sardinien och förra året i Toscana. Varje år har vi nya upplevelser att erbjuda både vad gäller sång och utflykter. Det har varit 4 mycket trevliga och fina årgångar med vacker sång, vänskap och fina upplevelser. Vi har fått många exempel på att musik främjar vänskap.

Samverkan sker också med den lokala kören ”Madrigalisti di Siena”. Vi avslutar veckan med en gemensam konsert och mingel.  För att få största utbyte av körveckan rekommenderar vi att ni kan läsa noter. Vi kommer att ha förberedande övningar tillsammans med Per Rönnblom i Nacka. Vi botaniserar i en bred acappellarepertoar under våra förträffar under vintern. Därefter fastslår vi körveckans repertoar som vi dagligen arbetar med under körveckan i Toscana. Det är en blandning av musik från 1500-tal till helt nyskriven. Preliminärt är första förträffen lördag 23 nov. kl 10-12 Övriga datum bekräftas tidigt på hösten.

 

Vi kommer att ha boka tidigt pris tom den 25/11-2019.


Datum lediga platser Maj 2020 Grundpris Boka
BOKA TIDIGT PRIS!
09/05 - 16/05
> 8 KÖRRESA TILL  TOSCANA | Avresa: Arlanda,  Körsångare 12900 kr
BOKA TIDIGT PRIS!
09/05 - 16/05
> 8 KÖRRESA TILL  TOSCANA | Utan flyg,  Medföljare 9700 kr
BOKA TIDIGT PRIS!
09/05 - 16/05
> 8 KÖRRESA TILL  TOSCANA | Avresa: Arlanda,  Medföljare 11900 kr
BOKA TIDIGT PRIS!
09/05 - 16/05
> 8 KÖRRESA TILL  TOSCANA | Utan flyg,  Körsångare 10700 kr

Resprogram

Resprogram:
 

Dag 1:Vi flyger från Arlanda med direktflyg till  Pisa.  Därefter har vi transfer (80 minuter) till Hotel Italia*** i Siena. Middag på egen hand!

Dag 2:   Siena är en av Italiens vackraste medeltida städeroch har en mycket intressant historia, som vi skall lära oss mer av under dagen. Viktigt med historien för att förstå nutiden.

Efter frukost gör vi en fin stadspromenad i Siena med guide. Vi delar upp oss i 2 st grupper. De som redan har varit i Siena och sett de klassiska monumenten går en annorlunda vandring, där vi tränger lite djupare in i Sienas fantastiska historia och nutid. Däremot de som kommer för första gången till Siena eller de som vill friska upp minnet över Sienas alla kända monument, går den klassiska promenaden.

Siena drabbades mycket hårt av pesten år 1348 och 60 % av alla invånare dog, det medförde att staden fick en stark ekonomisk tillbakagång. Vi ser detta i den ofullbordade Domkyrkan, där yttermurarna är byggda men varken tak eller inredning blev slutförda. Bygget ligger i malpåse sedan  dess.

Stockholms Stadshus är inspirerad av Siena och den Blå Salen, där Nobelmiddagen hålls skall vara  Arkitekten Ragnar Östbergs version av det berömda torget framför stadshuset i Siena (Piazza del Campo). Vi lär oss vad som förenade heliga Catherina från Siena och vår Heliga Birgitta.  Lunch på egen hand.

Efter lunch sång övning kl. 14 – 17 i kyrkan ”S. Petronilla”, som ligger tvärs över gatan från vårt hotell.

Gemensam middag och övernattning i Siena på Hotel Italia***

Promenad:    7 km,  2 h    upp: 150 m      ner: 150 m     Svårighet:   

Dag 3: Efter en fin cappucino i hotellets frukostsal har vi sång övning kl. 9.15-11.30 i kyrkan ”S. Petronilla” tvärs över gatan. Efter sångövningarna väntar bussen på oss för transfer till vingården Castello del Trebbio, som ligger i byn Pontessieve. Rolig kuriosa är att vingårdens adress är ”Via Santa Brigida” (Heliga Birgittas väg).

Alla Italienska skolungdomar läser om ”Castello del Trebbio”, ty det var nämligen här som familjen Pazzi planerade sin sammansvärjning mot den unge  ”Lorenzo il Magnifico” Medici  år 1478. Sammansvärjningen slutade illa för familjen Pazzi och Lorenzo Medici exproprierade deras slott. Troligtvis var denna utgång av släktfejden positiv för Florens men negativ för Siena, ty Florens blev ekonomiskt/militärt mycket starkare än Siena. Florens avgick med seger i fejden med Siena.

Idag drivs vingården ”Castel del Trebbio” av det äkta paret Anna och Stefano tillsammans med barn/kusiner. Vi går en guidad tour i denna historiska miljö och ser deras  vintillverkning. Vi provsmakar vin och olivolja, därefter avslutas besöket med lunch på slottet.

Efter besöket på vingården så beger vi oss till hjärtat av det berömda Chianti-ditriktet. Vi följer kanske Italiens vackraste bilväg, nämligen ”La Chiantiggiana”. Vi stannar i byn ”Greve in Chianti” och i den närliggande ”Castello di Montefioralli”, som under grevskapet Toscana på 1800-talet blomstrade. Chianti har mycket av det vi förknippar med Toscana, nämligen goda viner, utsökta delikatesser, historia och vackra bygnader. Vi får lite egen tid för att strosa runt i fantastiskt vackra miljö.

Övernattning i Siena på Hotel Italia*** och middag på egen hand.

Promenad: 5 km,  2 h     upp: 50 m    ner: 50 m  Svårighet: 

Dag 4: Även denna dag börjar med sångövningarkl. 9.15-12.00 i kyrkan ”S. Petronilla” tvärs över gatan. Lunch på egen hand!

Vi träffas kl 17.00 och sedan går vi tillsammans till Paola och hennes väntande aperotivo med tilltugg. Paola bjuder hem oss till sitt hem och hon bor strategiskt i närheten av Sienas centrala torg (Piazza Campo). Vi har en fin utsikt över Siena medan vi njuter av småplock  och dryck.

För alla medföljarehar vi en vandring planerad utefter Pilgrimsleden ”Francigena” för de som vill. Övriga medföljare kan promenera con Stefania i Siena.

Middag på egen hand och övernattning i Siena på Hotel Italia***

Vandring: 8  km,  4 h    upp: 400 m ner: 350 m Svårighet:  

Dag 5:  Det har nu blivit en vana att dagen börjar medsång övning kl. 9.30-12.00 i kyrkan ”S. Petronilla” tvärs över gatan.

Lunch på egen hand och eftermiddagenägnar vi åt egna strövtåg i Siena eller besök på egen hand i Florens med vår guide Måns. Vi bor 5 minuters promenad från järnvägsstationen och tåget tar cirka 1 timme till Florens.

Middag på egen hand och övernattning i Siena på Hotel Italia***

Dag 6: Kring Siena finns det många miljöer, som inbjuder till behaglig och harmonisk vandring. Det är inte viktigt att komma fram utan vi skall ha fokus på att avnjuta det vackra landskapet. Vi startar vandringen i byn Arnano och vi avslutar den i borgen Personatina, där lunchen väntar på oss på den fina ”Agriturismon” (Lantgård med mat och husrum) med samma namn..

Landsbygden kring Siena är full av vackra historiska byggnader och byar. Det krävs en ”dåres envetenhet” om man skall ge sig in i renoveringsobjekt och sedan driva Hotell/restaurang i dessa fantstiska miljöer med historiska vingslag. Högst upp på listan över dessa hjältar borde det äkta paret Orsa och Michele komma. De har pietetsfullt med god smak renoverat den medeltida ”Lantgården Personatina”, där vi skall avnjuta lunchen.

På kvällen har vi samövning med kören ”Madrigalisti di Siena” kl 21 i kyrkan ”San Pietro alla Magione”, som ligger 650 meter från vårt hotel.

Middag på egen hand och övernattning i Siena på Hotel Italia***

Vandring: 8 km,  3 h    upp: 190 m ner: 210 m Svårighet:  

Dag 7: Idag har vi konsert och det blir en fin uppladdning i den vackra medeltida staden San Gimignano, som är med på UNESCOs världsarvslista. Vår guide tar oss med bland trånga gränder och höga Tornhus. San Gimignano låg utefter Pilgrimsleden ”Francigena” och blev därmed en viktig handelspunkt, som gav välstånd och tillväxt redan på 1000-talet. Tack vare ekonomisk tillbakagång på 1400-talet blev staden lagd i malpåse och därmed räddad till eftervärlden. Vi är tillbaka på hotellet i Siena kl 15.

Konsert med Madrigalisti di Siena kl 18.00 i kyrkan ”San Pietro alla Magione”

Efter konserten har vi gemensamt mingel och övernattning i Siena på Hotel Italia***

Dag 8: Hemfärd från Pisa

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)

 

 

Upp

Fakta om resan

Toscana:

Vi möter våren i Toscana. Vi skall tillbringa en vecka i den del av Toscana (Siena, Florens och Val D’Orcia), som är starkt präglade av Medeltiden och Renäsansen. Under hela Medeltiden tävlade Florens och Siena om herraväldet över samma del av Toscana. Florens lierade sig med Påven i Rom och Siena med olika kejsare. Florens avgick med segern vid slutet av Medeltiden, pga att Sienas befolkning i praktiken strök med i ”pesten” i mitten av 1300-talet. Många byggprojket bla. domkyrkan i Siena blev förminskade pga den åderlåtning på människor och kapital, som pesten gav upphov till. Både Siena och Florens har initierat det som är modern stadskultur i västvärlden. Vi har möjlighet att besöka restauranger, caffe’er, vackra torg och byggnader under vår vecka i Toscana.

 

Den Toscanska maten bygger på det som inlander erbjuder och en risotto med Karl- Johanssvamp får vi inte missa och havets läckerheter finns också att tillgå.

 

Toscana är kanske en av världens allra mest kända vindistrikt, med Brunello, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti, Rosso di Motalcino etc. Dessa viner har en stark indetitet och fin smak. Vi besöker 2 st vingårdar under vår vecka i Toscana.

 

I Priset Ingår:

Flygresa från Arlanda direkt till Pisa med Norwegian, 1 handbagage 10 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell i centrala Siena, 1 vandring med guide för alla, 1 vandring med guide  för medföljare, 1 stadsvandringar Siena med guide, 1 utflykt, 1 besök på vingård med provsmakning av deras bästa viner, 1 middag, 2 luncher, 2 mingel med småplock & dryck, samt alla transporter i Toscana, svensk- talande guide, sångövningar under ledning av Per Rönnblom och avslutningskonsert.

Ingår ej: inträde muséer, ev. lokala hotellskatter, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.

Tillägg: Enkelrum (2.100 kronor), avbeställningsskydd (500 kronor)

Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

 

 

Boendet:

Ni bor 7 nätter i centrala Siena på det fina Hotel Italia***, som drivs av den trevliga Hotel Direktören Federica Fiocchi. Vi har 2 min uters promenad till kyrkan S. Petronilla där vi sångövar söndag till onsdag. Torsdag och fredag har vi samövningar och konsert med en lokal kör och den kyrkan(San Pietro alla Maggione) ligger 700 meter från vårt Hotell. Vi har många restauranger i hotellets närhet och Sienas fantastiska medeltida stadskärna ligger 15 minuters promenad bort. Det finns även lokalbuss, som tar er in i ”Gamla Stan”.

Konstnärlig ledning:

Per Rönnblom leder Körsången och  Per är en mycket genrös och erfaren körledare, som har lång erfarenhet av att leda och stimulera sångare.

Guidning:

Vi har en svensktalande guide under hela körveckan. Måns hjälper er med alla praktiska ting, samt introducerar er i Italinenskt sätt att leva och tänka.

 

Utrustningstips:

Bäst med  bekväma promenadskor vid utflykter. Vi vandrar och promenerar nästan varje dag, det är frivilligt. Man kan också åka buss ända fram till utflyktsmålet.

Ryggsäck är naturligtvis bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor och vatten flaska 1-2 liter vid alla utflykter.

Det är bra att packa i handbagaget allt det som kan behövas de första dagarna, pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon och lite kläder. Tag gärna på dig dina bekväma promenadskor under flygresan.

 

Flyg och transfer:

Alla flygtider är preliminära tills ni får era resehandlingar  cirka 2 veckor innan avresa.

Vi möter er på flygplatsen i Pisa/Rom och därefter transfer till siena och vårt hotell..

 
Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
17:30 Skavsta, Nykoping 20:20 Pisa
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
14:25 Pisa 17:05 Skavsta, Nykoping

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Hotel Italia Siena ***

Hotellet ligger perfekt på promenadavstånd från det medeltida Siena och några hundra meter från där vi skall öva och ha konsert. Det finns många fina miljöer och restauranger i dess närhet. Hoteldirektören Federica kommer att göra allt för att vi skall trivas. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar,  internet, telefon och luftkonditionering. 

Upp

Gästerna om KÖRRESA TILL  TOSCANA

Jag ger full poäng till alla ställda frågor. Alla mina förväntningar infriades med råge! Allt fungerade perfekt! Vänliga hälsningar Kate  
 
Hej o tack Vi är jättenöjda med hela resan,bra upplägg,intressanta utflykter och hela familjens engagemang. Tackar och bugar oss samt ser fram emot en kontakt när det blir ett besök i Stockholm. Välkomna Marianne o Bernt 
 
Hej bästa Mitt i Medelhavet med Måns och familj!
Hade tänkt att göra ett collage med bilder från den underbara resan men har inte hunnit.  Det kommer !
Jag kan dock inte vänta med att kommentera veckan hos er.  Det var helt suveränt härligt, roligt och givande
med så vänligt bemötande och kunnigt guidande bland Sardiniens intressanta ruiner och vackra natur.
Tack, tack, tack till er alla!   Jag har redan rekommenderat er till en annan kör och flera privatpersoner,
I all hast men med mycket värme och stor kram till er från Gunilla
 
Jag är mycket nöjd med resan! Allt var väl planerat och korrigeringar som behövde göras löstes på ett smidigt sätt. Måns var kunnig, engagerad och tålmodig. Vandringar, vingårdbesök, hotell och måltider toppen. Tack från Eva i Hallstaviks Kammarkör
 
Hej Måns, Stefanie & Emil. Jag är överhuvudtaget mycket nöjd med allt resan innehöll. Hög klass på alltsamman. Speciellt tycker jag att ert personliga engagemang var både viktigt och trevligt. Gav en känsla av personlig vän resa vilket alltid är bra. Varma hälsningar till hela famljen Marina 
 
 
Hej,
Jag har svarat på enkäten, men jag vill också per e-post skriva till er för att meddela att ert arrangemang var toppen. Uppskattar e gästvänlighet och kunnighet. Sardinien gav mersmak. Jag kommer att komma tillbaka. 
Hjärtliga hälsningar särskilt till Stefania. Jag uppskattade att hon stämde in i min barnsång: Ci sono due cocodrillo…etc och att hon sade att jag lät som una vera romanaccia. Det värmde särskilt. Kram Margareta
 
Upp

4mori
Realizzazione Siti Web