Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Hemsidan enkel att hitta den info jag behövde. Gudingen helt suverän, har aldrig fått så mkt info om ngn semesterort tidigare. Luncherna v...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Vandringsresa till Amalfikusten

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende

Vandringsresa  Amalfikusten och Vesuvius i Italien 

Denna vandringsresa lämpar sig för alla vandrare, Vesuvius och Amalfikusten har några av Italiens vackraste vandringsleder. Svårighetsgraden är 2-3 kängor på en 5 gradig skala. Vi besöker den fantastiska romerska ruinstaden Pompei med Roberto en lokal guide, som har ägnat hela sitt liv åt Pompei. Samma dag hinner vi bestiga Vesuvius, som idag är en beskedligt hög vulkan på 1.200 m.ö.h.  År 79 e.kr var den nästan 3.000 m.ö.h. och det betyder att nästan 1800 meter berg smälte och begravde  Pompei. Idag kanske världens mest intressanta fornlämning.

Under veckan vandrar vi på Capri i romarnas spår. Kejsar Tiberio tröttnade på Rom och trots högljudda protester föredrog hann att bo på Capri. Naturligtvis skall vi ha möjlighet att besöka Axel Muntes San Michele i Anacapri.

En av världens mest kända vandringsleder ”Il Sentiero dei dei” (Gudarnas Stig) skall vi också vandra på. Vi fortsätter våra vandringar vid Positano, Amalfi och Agerola. Det blir många vackra vyer under veckan.

Vi vandrar tillsammans 5 dagar och på onsdagen har vi en vilodag. Vår svenske guide tipsar er om utflykter och de som vill kan vara med och lära sig baka en äkta napoletansk pizza (tillägg).

Upplevelser med starka färger, citroner, goda tomater, dofter, fina utsikter och god mat kommer att  vara närvarande under veckan. Amalfikusten har ett milt och behagligt klimat vår och höst. Vi kommer att ha möjlighet att bada i Medelhavet några dagar.

Det mesta ingår i våra gruppresor, för att undvika obehagliga överraskningar hotell, flyg, transfer, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (drycker ingår ej), 3 st luncher av picknicmodel, 1 lunch på Agriturismo och alla transfer (buss och båt) vid Amalfikusten.

Under veckan bor vi första natten på trevliga familjedrivna Hotel Santa Caterina***, som ligger cirka 200 meter från de berömda utgrävningarna i Pompei . De resterande nätterna bor vi på Hotel Risorgimento*** i den mysiga bergsbyn Agerola. Bröderna x och Y kommer att ta väl hand om oss. En kväll lär vi oss hur man bakar en äkta napoletansk pizza för de som vill. Vi är aldrig mer än 25 personer.

Du är välkommen att vandra med oss på Amalfikusten.


 


 


Datum lediga platser September 2019 Grundpris Boka
28/09 - 05/10 fullbokad Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Kastrup 14900 kr
28/09 - 05/10 fullbokad Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Arlanda 14900 kr
26/09 - 03/10 > 8 Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Kastrup 13900 kr
26/09 - 03/10 > 8 Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Arlanda 13900 kr
Datum lediga platser April 2020 Grundpris Boka
25/04 - 02/05 > 8 Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Kastrup 13900 kr
25/04 - 02/05 > 8 Vandringsresa till Amalfikusten | Avresa: Arlanda 13900 kr

Resprogram

Dag1:Ankomst till Rom och vi möter er på flygplatsen. Vi fortsätter resan till Pompeji med buss. Transfern tar cirka 3 timmar. Vi bor 1 natt på ett 3-stjärnigt hotel i Pompeji och gemensam middag på Trattoria.

Dag 2: National Parken Vesuvio och den romerska fornstaden Pompeji

Vi vaknar i Pompeji och känner de historiska vingslagen. Idag skall vi vandra i Nationalparken Vesuvio. Vi njuter av den fantastiskt vackra utsikten mot Neapel Bukten och tänker på att den idag knappt 2000 meter höga sovande vulkanen var mer än 3000 meter hög innan utbrottet år 79 efter kristi födelse.

Den lavaberikade jordmånen har en av Italiens bästa förutsättningar för odling och tillverkning av kvalitetsviner. Vi besöker en vinbonde och äter en lättlunch tillsammans med deras utmärkta viner. På eftermiddagen besöker vi den fantastiska Romerska Ruinstaden Pompeji med en kvalificerad guide.  Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och gemensam middag.

Vandring:      6 km,  2 h     upp: 350 m       ner: 350 m  Svårighet:   

Dag 3: Agerola, den fina lilla byn på toppen av Amalfi-kusten

Agerola är en liten bergsby, som ligger ”ovanför 600 m.ö.h” staden Amalfi, som gar gett namn till hela halvön. Vi utgår från hotellet och vi vandrar i de vackra omgivningarna. Lunchen avnjuter vi i naturen med en picknick beståenda av de absolut bästa lokala råvarorna (frukt, solmogna tomater, ost, bröd, skinka, korv och en skvätt vin).

Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och gemensam middag.

Vandring:      10 km,  4 h    upp: 350 m      ner: 350 m     Svårighet:   

Dag 4: Kvarnarnas dal (”Valle dei Mulini”) och Ravello

Frukost på hotellet och sedan transfer till staden Amalfi, där skall vi börja dagens vandring. Vandringsleden har fått sitt namn av att floden Canneteo hade ett antal vattenhjul under Medeltiden. Kraften utnyttjades bla till att tillverka papper av lump. Vi följer floden uppströms till en fantstisk Nationalpark, där vattenfall, gölar med bad möjlighet och en picknick lunch väntar oss. Vi kommer att passera under en kastanjskog, gå förbi vattenfall/gölar och pappersbruksruiner. Vattenfödet var en naturlig kraftkälla under Marinrepubliken Amalfis storhetstid. Vi äter en picknick lunch med de bästa råvarorna från säsongen. Efter vandringen besöker vi den fina byn Ravello.

Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och middag på egen hand.

Vandring:      5 km,  3 h    upp: 250 m                 Svårighet:   

Dag 5: Gudarnas Vandringsled (”Il sentiero dei Dei”)

Veckans höjdpunkt och kanske en av världens vackraste vandringsleder har vi på programmet idag. Vi startar vandringen från vår by Agerola och vi riktar våra steg mot den idylliska kustbyn Positano. Vandringsleden  ”Gudarnas stig” är mycket vacker och vi har en fantasisk vy mot Positano och ön Capri under nästan hela vandringen. Innan ankomsten till Positano stannar vi i byn Nocelle och äter lunch på egen hand.

Lagom trötta och lyckliga anländer vi till Positano, där vi kan utforska byns gränder lite närmare. De är berömda för sin keramik och mode kläder. Orson Welles, Sofia Loren och andra hollywood divor var stamgäster i Positano under 50- och 60-talet.

Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och middag på egen hand.

Vandring:  9 km,  4 h    upp: 650 m ner: 650 m   Svårighet: 

Dag 6: Vilodag

Dag för egna aktiviteter. De som vill följer med Måns till Staden Amalfi. Amalfi var en av Italiens Marinrepubliker under Medeltiden. De andra var Genova, Pisa och Venedig. Deras rikedom och makt baserades på deras förmåga att handla med hela världen tack vare duktiga sjömän/navigatörer. Ett mycket intressant besök. Vi tipsar om andra utflyktsmöjligheter. De som önskar vandra även denna lediga dagen kan göra det. Man kan också ta sig till Sorrento, som ligger 60 min bort med bil.

Naturligtvis måste vi lära oss hur man bakar en äkta neapel-pizza. Pizza är kanske världens mest kända maträtt och dess ursprung var i Neapel, som ligger bara ngn timmes bilresa från Amalfikusten. De som vill kan deltaga i en ”Cooking Class” i pizzabakning (tillägg) på kvällen kl. 18 på vårt Hotel Risorgimento. Det drivs av 3 bröder varav den ena verkar i köket och han lär gärna ut sina knep för att pizzan skall bli god. Naturligtvis äter ni upp det ni har bakat.

Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och middag på egen hand.

Dag 7: Ön Capri med San Michele

Vi har en kort transfer från hotellet till staden Amalfi där vi tar båten till ön Capri. Det är en mycket vacker båtresa (cirka 1 timme). Det bästa sättet att upptäcka Capri är genom vandring. Vi stiger av båten i hamnen och tar oss upp till torget ”La Piazza”, där vi kan avnjuta en rykande espressso.

Vi vandrar runt Capri och njuter av utsikt, det kristallblå Medelhavet, kalkstensformationer, grotter, bad vid Marina Piccola, Romerska villor och Villa San Michele (se bilden nedan). Den sistnämnda villan drevs av den världsberömde Doktor Munte och idag fungerar villan som ateljeer för att ge inspiration åt svenska författare/konstnärer. Det är få som tänker på att Doktor Muntes böcker var riktiga kioskvältare på sin tid och fortfarande läses av många Italienare. Vi äter en picknick lunch på lokala delikatesser. På eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Amalfi och sedan buss till vårt hotell i mysiga Agerola.

Övernattning i Agerola på Hotel Risorgimento*** och gemensam middag.

Vandring:      9 km,  4 h    upp: 350 m  ner: 350 m     Svårighet:   

Dag 8: Hemresa från Rom och transfer med buss. Bussen går från vårt Hotell.  

(Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.)


 
Upp

Fakta om resan

Amalfikusten:

Halvön som utgör den södra delen av Napolibukten, har fått sitt namn av staden Amalfi. Amalfi var en av 4 st Marinrepubliker i Italien fom Medeltiden. De övriga var Pisa, Genova och Venedig. Amalfi har många modiga sjömän bott under årtusenden och de har bidragit med många innovationer som har glort sjöfarten bättre och säkrare.

Amalfikusten är en av Italiens vackraste platser, som har fått många stora konstnärer, filmare och författare att bosätta sig där.Det är ett bergigt landskap, där varje kvadratmeter planmark är uppodlad och där det inte finns planmark har människan skapat det med ett finurligt terassystem. Vädret är mycket milt, vår och höst är förutsättningarna idealiska för att vandra.

I dessa trakter föddes pizzan och man utvecklar den hela tiden. Enligt traditionen tillreder man sin surdeg och vårdar den ömt. Man använder gärna udda vetesorter, som industrin har ratat för länge sedan. Pizzan föddes i Neapel under 1800-talet och kom till Sverige i slutet av 1940-talet med italienska arbetare som jobbade i svensk exportindustri. Några av dem tröttnade att stå vid svarven på Asea i Västerås och då föddes Pizzasallad och Pizza Bussola. Köket är både Mare och Terra, dvs man lagar både grönsaker/kött och grönsaker/fisk/skaldjur.

 

I Priset Ingår:

Flygresa  (direkt flyg till Rom, 1 handbagage 8 kg med maxstorleken 55cm x 40cm x 20cm och 20 kg incheckad väska), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (drycker ingår ej), 3 st luncher av picknicmodel, 1 lunch på Agriturismo och alla transfer (buss och båt) vid Amalfikusten

Ingår ej:

Inträde muséer, drycker till middagar, ), cooking Class pizza Dag 6,  lokal komunal hotellskatt, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider

Tillägg:           Enkelrum  (1.750 SEK), Avbeställningsskydd (500 kronor)

Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

 

Boendet:

Vi bor 1 natt i staden Pompei på Hotel Santa Caterina***, några hundra meter från den utgrävda Romerska Ruinstaden med samma namn. Därefter förflyttar vi oss till den fina bergsbyn Agerola och bor på det fina familjedrivna Hotel Risorgimento***. Agerola, som ligger strategiskt för våra vandringar är en bergsby med Medelhavet som alltid är närvarande

 

Vandring och guidning:

Vi har svensktalande guide på alla vandringar, som naturligtvi har djupa kunskaper i historia, traditioner och matkultur.

Vi börjar vandringarna mellan kl 8-9 på morgonen och kommer tillbaka ungefär kl 17-19, det senare vid båtresa till Capri. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.

 

Utrustningstips:

Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma vandringskläder. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull. Du kommer att vandra under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.

Vi rekommenderar alltid att ni har bra vandringskängor och gärna med höga skaft.

Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.

Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. Det brukar fungera bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner.

 

Flyg och transfer:

Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.

Den svenska guiden möter er på flygplatsen i Rom och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 3 timmar från Rom till Pompei.


 

Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
15:35 Arlanda 18:45 Rom
11:10 Rom 14:20 Arlanda
13:00 Kastrup 15:35 Neapel
11:25 Rom 14:00 Kastrup

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Hotel Santa Caterina Pompei ***

Hotellet ligger fint i centrala Pompej och bara några hundrameter från den Romerska utgrävningarna. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar,  internet, telefon och luftkonditionering. 

Hotel Risorgimento Agerola ***

Hotellet är renoverat och har drivits av samma familj sedan förra seklet. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar,  internet, telefon och luftkonditionering. Bra läge i det som kallas San Lazzaro, vilket är en stadsdel i Agerola. Hotellet har en fin terass ypperlig för vila och samtal efter vandringarna.

Upp

4mori
Realizzazione Siti Web