Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Vi tycker resan har varit fantastisk,kanske i tuffaste laget vissa dagar.Hotellet dag 6 var fräscht och fint,däremot var personalen underbemannade ...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Cykelresa till Apulien på egen hand, Bland byar och slott utefter ostkusten

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende

Cykelresa  Apuliens Ostkust

På egen hand med bagagetransport

Vi har velat göra en cykelresa med lätt cykling, som passar alla i trevlig vacker miljö. Apulien i Italien är ett vackert landskap med vackra vita stränder, olivlundar, vingårdar, god mat, goda viner, mysiga byar och vackra slott. Medelhavets himmelsblå färger är ständigt närvarande tillsammans med alla vitkalkade byar. Miljöerna är vackra och det är ingen slump att många människor från film- och musikvärlden tillbringar stora delar av året i vackra Apulien. Det finns möjlighet till fina bad under cykelveckan.
 
Svårighetsgraden skulle kunna bedömas som 2.5 cyklar på en 5 gradig skala. Du får all info från vår Roadbook. Tack vare vår GPS har du inga problem att hitta. Vi transporter ditt bagage när du byter hotell. 
 
Många matglada mäniskor håller det Apuliska köket mycket högt. En del säger tom att det är det bästa i Italien. Ni kommer att få möjlighet bilda er en egen uppfattning under veckan. Vi rekomenderar att ni varje dag köper er picknick lunch i ngn av de små mysiga delikatessaffärerna ni finner i byarna. Ni dukar upp alla lokala specialiteter tillsammans med solmogna tomater och färsk frukt
 
Vi flyger till Brindis/Bari med mellanlandning i Rom och därefter transfer till byn Alberobello, där ni bor 2 nätter i ett Trulli-hus. Det är ett hotell som ligger i nyrenoverade runda tradionella vitkalkade hus. De har alla moderna bekvämligheter i en historisk miljö. Spännande! Därefter fortsätter ni söderut utefter kusten tills ni når den fina barockstaden Lecce. Staden är en av Italiens allra bäst bevarade städer i 1600-tals barock-stil. Bara Lecde är värt en resa till Apulien.
 
Hotellen håller mycket hög klass och är speciellt utvalda. Vi blandar ****-stjärniga hotell med hotell som ligger i nyrenoverade historiska byggnader. De håller den Italienska gästfrihetens fana högt.
 
Cykelhyran ligger som ett tillägg. De är av märket Spezilized och kallas Crosstrail. De trimmas in och gås igenom för varje gäst innan varje avfärd. Cyklarna är av hybrid typ (24 växlar) och har endast komponenter av högsta kvalitet (Shimano). Vi erbjuder hyra av hjälm och cykelväska. Det finns ocksä elcyklar för de som vill njuta extra av de vackra miljöerna.
 
 
 
 

Datum lediga platser September 2019 Grundpris Boka
28/09 - 05/10 5 Cykelresa till Apulien på egen hand, Bland byar och slott utefter ostkusten | Avresa: Arlanda 16900 kr
Datum lediga platser Oktober 2019 Grundpris Boka
05/10 - 12/10 5 Cykelresa till Apulien på egen hand, Bland byar och slott utefter ostkusten | Avresa: Arlanda 15900 kr
12/10 - 19/10 5 Cykelresa till Apulien på egen hand, Bland byar och slott utefter ostkusten | Avresa: Arlanda 15900 kr
19/10 - 26/10 5 Cykelresa till Apulien på egen hand, Bland byar och slott utefter ostkusten | Avresa: Arlanda 15900 kr

Resprogram

Dag 1. Ankomst. 
Du anländer med  flyg till Brindisi  och vi hämtar dig på flygplatsen för transfer till ditt hotell i Alberobello. Övernattning i staden Alberobellos antika stadskärna i ett Trulli hus, se ovan  (Hotel Trulli e Puglia)
 
Dag 2. Apuliens alla Trulli (hus byggda i lera med halmtak) 
Efter frukost kl 9.00 har vi briefing och vi  ger dig all information om den väntande cykelresan och överlämnar Roadbook, GPS och cykel. Första dagen cyklar vi i Itria-dalen och det är en av Apuliens vackraste cykelvägar. Itria-dalen är världsberömd för sina ”Trulli”, det är runda hus tillverkade i lera med halmtak. Idag är många av dessa omgjorda till lyx hotell med både 4- och 5-stjärnor. Det finns tom kyrkor, som är byggda med samma byggteknik. Vi börjar vår cykelresa i byn Alberobello och därefter cyklar ni förbi byarna  Locorotondo och Martina Franca innan vi är tillbaka i Alberobello Det blir en rundtur första dagen och startar och slutar i Alberobello. Byn Locorotondo har flera gånger blivit vald till en av Italiens vackraste historiska byar (Borgo på Italienska).  Byn Martina Franca har en fantastisk barock arkietektur från 1600-talet. 
 
Övernattning i staden Alberobellos antika stadskärna i ett Trulli hus  (Hotel Trulli e Puglia)
Cykling:   47 km - höjdskillnad: 540 m  svårighetsgrad:    
 
 
Dag 3. Historiska slott, Streetfood och Olivlundar (från Alberobello till Conversano)
Vi cyklar från Itria-dalen mot byn Noci. Vi känner dofterna och ser de fantastiska färgerna från de småskaliga jordbrukssamhällena vi passerar. Noci är en av Apuliens huvudorter för alla er som gillar god mat. Det finns ett fantastiskt utbud av ”Streetfood”. Ni köper ngt gott innan ni ger er iväg mot byn  Putignano, som är känd för sin fina Karneval. Putignano är värd ett besök och dess centrala delar är mysiga att ströva omkring i. Sista etappen för dagens cykling går genom ett vackert landskap, som präglas av körsbärs- och olivträd. Staden Conversano har en fin Katedral och ett Romatiskt ”Norrmanskt Slott”.
 
Övernattning på Hotel Corte Altavilla**** i byn Conversano i en historisk byggnad från medeltiden vid det centrala torget. 
Cykling:   40 km - höjdskillnad: 340 m  svårighetsgrad:    
 
 
Dag 4. Mot Kusten (från Conversano till Monopoli)
Ni kommer att besöka pittoreska byar, såsom ”San Vito” och  ”Polignano a Mare” innan ni anländer till Monopoli. Det vackra kustlandskapet som blandar rött (jorden), blått (Medelhavet) och grönt (olivträd) blir er följeslagare under dagen. Kanske det blir ett bad i Medelhavet?
 
Övernattning på Hotel**** i byn Monopoli i en historisk byggnad 
Cykling:   45 km - höjdskillnad: 160 m  svårighetsgrad:   
 
 
Dag 5. Den vackra kusten bland slott och herresäten (från Monopoli till Ostuni)
Ni lämnar Monopoli på en vacker cykelväg bland gränder och broar innan ni kommer fram till hamnen i samma by. Cykelturen fortsätter utefter kusten och ni kommer fram till slottet som är uppkallat efter den spanske kungen Carlo V och byggdes på 1550-talet. Några km längre fram på er cykelväg stöter ni på klostret ”Abbazia di Santo Stefano”, som en gång ingick i Tempelriddarnas imperium. Många cyklister tycker att det känns som att cykla i ett friluftsmuseum, där samspelet mellan natur och människans skapande kraft är perfekt. Sakta närmare vi oss den ”vita staden Ostuni”, som har fått detta namn av sina vitkalkade hus. 
 
Övernattning på Hotel Albergo Diffuso**** i byn Ostuni
 
Cykling:   42 km – höjdskillnad: 390 m  svårighetsgrad:    
 
 
Dag 6.Byn mellan två hav (från Ostuni till Brindisi)
Ostuni har utsikt mot Medelhavet och miljoner gamla fina olivträd (en del är 1000 år gamla). Färgerna blått och grönt dominerar . Ni besöker det intressanta slottet i Carovignano innan ni fortsätter ut mot Medelhavskusten och Nationalparken ”Torre Guaceto”. Ni kommer att passera en imponerande marin flora och fauma, dessutom finns det många historiska platser värda ett stopp. Vi beskriver allt i vår Roadbook. Ni avslutar cyklingen i staden Brindisi.
 
Övernattning på Hotel La Terra**** i staden Brindisi
Cykling:   52 km - höjdskillnad: 250 m  svårighetsgrad:    
 
 
Dag 7: Bland Apuliens bästa vingårdar (från Brindisi till Lecce)
Romarnas ”Via Appia” och Pilgrimsleden ”Francigena” gick till Brindisi och ibland ännu längre till ”De finibus Terrae” (”Världens ände”, dvs en kuststad som ligger cirka 70 km från Lecce). Vi cyklar på dessa urgamla vandringsleder och känner de historiska vingslagen. Det kända vinet ”Negroamoro” odlas och tillverkas i detta intressanta landskap. Ni cyklar i denna vackra natur ända frm till den mycket vackra Barockstaden (1600-tal) ”Lecce”, där ni kan avnjuta ett glas fylligt rödvin från druvan ”Negroamore” på ngn av dess caffeer.
 
Övernattning på B&B Arco Vecchio i staden Lecce’s ”Gamla stan”
Cykling:   55 km - höjdskillnad: 220 m  svårighetsgrad:   
 
 
Dag 8. Hemresa
Sista dagen på din resa och vi hämtar dig  på ditt Hotel i Lecce i för transfer till flygplatsen i Brindisi. 
 

 
Upp

Fakta om resan

APULIEN
Regionen Apulien ligger i södra Italen i det som brukar kallas klacken på det Italienska fastlandet. Det är ett landskap, som har en lång och spännande historia. Det har influenser från arabisk, grekisk, romersk, spansk och Italiensk kultur. Vi kommer under veckan passera fler slott/försvarsanläggningar, vackra olivlundar och vingårdar. 
 
Apulien har kanske Italiens bästa kök och ni har många möjligheter att prova det under veckan. Vi cyklar igenom många vackra byar och städer med en fin intim atmosfär.
 
I Priset Ingår:
Flygresa (om ej annat anges), del i dubbelrum inkl. frukost i (4-stjärniga hotel, B&B och hotell i historiska Bygnader), bagagetransport, GPS, hälso- och bagageförsäkring under cykeltouren, guidebok och telefon assistans
 
Ingår ej: 
Inträde musèer, färja, luncher, lokala hotell skatter, middagar allt som ej är angivet ovan 
 
Tillägg:
Enkelrum (1.950 kronor), cykelhyra (980 kronor), Cykelhjälm (100 kronor), Cykelväska (250 kronor), Ensam cyklist (2.300 kronor) och Elcykel (2.400 kronor)
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
 
Boendet:
Hotellen håller mycket hög klass flera är ****-stjärniga och andra är i historiska byggnader i mysiga byar. De är ofta familjedrivna och de håller den Italienska gästfriheten högt. 
 
Cykeltur:
I Cykelresan ”Apuliens kust bland slott och vingårdar på egen hand” får ni  all nödvändig information (roadbook, GPS-karta, utförlig beskrivning av alla sevärdheter, traditioner, lokalhistoria, etc).
 
Terrängen är ganska flack och lättcyklad. Den är lämplig för de personer som är mindre vana cyklister, men som har en god grundkondition. Du bör kunna cykla minst 4-5 timmar varje dag hela veckan. Prova gärna att cykla  liknade dagstur före du sätter dig på planet till Sardinien. 
 
Vi ber dig lämna ditt bagage kl 9 varje morgon i hotellets reception, det ger vår service bil möjlighet att plocka upp alla väskor på ett effektivt sätt.
 
Du har tillgång till vår telefonassistans under cyklingen.
 
Cykel:
Vi erbjuder cyklar till uthyrning och de är från tillverkaren  Specialized och har benämningen Crosstrail (hybrid-model, dvs de funkar bra både i stan som på landsväg/cykelbana). De har 24 växlar med aluminium ram. Cykeln är mycket lätt och har shimano komponenter, bekväm sadel och pakethållare. Naturligtvis har cyklarna ”heavy duty” däck, för att minimera antalet punkteringar. Vi har även elcyklar.
 
Vi ber dig att i samband med bokningen ange din längd för att kunna trimma in din hyrcykel. Naturligtvis kan du ta med egen cykel. 
 
Utrustningstips:
Välj dina kläder och utrustning med omsorg, dvs cykelhjälm (ta gärna med din egen), handskar, regnkläder, kortbyxor och tröja. Syntet och ull är bättre, de ser till att du är torr även om du svettas mycket av ansträngning. Satsa gärna på ordentliga cykelbyxor med mjuka inlägg. Vi monterar gärna dina egna pedaler och övrig utrustning på hyrcykeln. Solen är alltid närvarande i Apulien i Italien, ta med din solkeps/solhatt, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor. Plastficka till kartor är alltid bra att ha. Plåster är tryggt att ha med.  Ta gärna med lite enkla verktyg.
 
Kom ihåg att packa det allra viktigaste såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen i handbagaget. Väskor kan komma fel, speciellt i nya moderna flygplatser, där tekniken är ”nästan” perfekt.
 
Flyg och transfer:
Du bestämmer själv hur du tar dig till Bari/Brindisi eller köper du din cykelresa med flyg av oss på Mitt i Medelhavet. Lufthansa flyger med mellanlandning till Bari. Man kan flyga med Norwegianair/SAS till Rom och därefter fortsätta med inrikesflyg till Bari/Brindisi. 
 
 
 
 
 
Upp

Flyg

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

Hotellen vi har valt omsorg för denna cykeltur i Apulien, Italien. De är 3- och 4-stjärniga och Bed & Breakfast i historiska byggnader. Miljöerna är vackra och ger en behaglig vila efter cyklingen.

Upp

4mori
Realizzazione Siti Web