Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Allt var toppen. Med vänlig hälsning Thomas Lewin...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Vandringsresa till Sardinien

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om Vandringsresa till Sardinien

Vandringsresa med Guide till Sardinien i Italien 

Våra vandringsresor lämpar sig för alla. Svårighetsgraden är 2-3 kängor på en 5 gradig skala. Vi kommer att under 6 vandringsdagar sakta närma oss magisk natur, en fin stad, stränder och en vingård. Naturligtvis provsmakar vi deras bästa viner. Mycket gående för lite vin, som en resenär uttryckte sig. Vi tyckte det var en fin komplimang. Vi har på programmet att vandra 2 dagar i Ogliastra (Cala Gonone) och 4 dagar i Cagliaris omnejder. De är absolut 2 av Sardiniens absoluta toppar. Efter vandringarna njuter du av Cagliaris utbud av restauranger och caféer, för övrigt kallas Cagliari ”La Città del Sole”. En av vandringsdagarna har vi en lättare stadsvandring för att samla lite krafter och låta musklerna återhämta sig. Vi vandrar tillsammans med Silvia , en erfaren guide och arkeolog, som har studerat 6 år i Stockholm och pratar en perfekt svenska. Ni får en perfekt introduktion av Cagliari och dess historia och traditioner.  Vi äter varje dag på olika restauranger.
 
Sardinien är en  av Italiens allra intressantaste vandringsobjekt på grund av sin mix av orörd natur, gästfrihet och kulinariska upplevelser.
 
Sol, färger och dofter kommer att vara närvarande under våra dagar tillsammans. Medeltemperatur under vår och höst är cirka 25 °C. Tag med baddräkt/badbyxor, ty det kommer att finnas goda möjligheter att svalka oss i det kristallblå Medelhavet.
 
Det mesta ingår i våra gruppresor, för att undvika obehagliga överraskningar hotell, flyg, transfer, 4 middagar, 1 lunch, 4 st picknick luncher och 1 st provsmakningar av vin.
 
Vi bor på bekväma centralt belägna ***-stjärniga familjedrivna hotell. Vi är aldrig mer än 16 personer i gruppen.
 
 
 
 


 


Datum lediga platser Oktober 2019 Grundpris Boka
19/10 - 26/10 2 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14400 kr
19/10 - 26/10 3 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14400 kr
17/10 - 24/10 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14500 kr
17/10 - 24/10 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14500 kr
Datum lediga platser April 2020 Grundpris Boka
11/04 - 18/04 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14500 kr
11/04 - 18/04 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14500 kr
Datum lediga platser Maj 2020 Grundpris Boka
16/05 - 23/05 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14500 kr
16/05 - 23/05 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14500 kr
Datum lediga platser Juni 2020 Grundpris Boka
06/06 - 13/06 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14500 kr
06/06 - 13/06 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14500 kr
Datum lediga platser September 2020 Grundpris Boka
12/09 - 19/09 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Kastrup 14500 kr
12/09 - 19/09 > 8 Vandringsresa till Sardinien | Avresa: Arlanda 14500 kr

Resprogram

Dag1: Ankomst till Olbia. Vi fortsätter resan till Cala Gonone på Sardiniens ostkust. Resan tar cirka 1 timme. Vi bor 2 nätter på det 3-stjärniga hotellet Bue Marino, som ligger strategiskt i hamnen och har en bedårande utsikt. Vi äter en sen middag på Hotel Bue Marino’s fina terass med utsikt över medelhavet.
 
Dag 2: Vår första vandring har som bas den underbara lilla stranden Cala Cartoe. Cala betyder liten strand på Sardiska. Vi har 6 km transfer från vårt hotell och vi parkerar bussen strax bakom Cala Cartoe. Vi vandrar norrut mot de angränsande stränderna Cala Osalla och Marina di Orosei med sin lagun Avalle su Petrosu. Lagunen avgränsas mot Medelhavet av en lundtunga med fin strand och Pineta (Tallskog), som kallas La Pineta Su Barone. Vi vandrar utefter havet under Pinjetallarna, som ger en behaglig skugga. En kort gångbro tar oss tillbaka till fastlandet. Det finns nästan 3.500 st tornbyggnader (Nuraghe) från en bronsålderskultur på Sardinien som hade sin glansperiod 1500 – 1000 år f.kr. Vi besöker Nuraghe Golunie, som ligger strategiskt på en kulle där vi naturligtvis har en fantastisk utsikt. Efter att ha njutit av utsikten vandrar vi tillbaka till Cala Cartoe, där vi äter en picknick lunch, medans vi dukar kan de som önskar ta sig ett dopp i Medelhavet. Vi vilar och efter lunch har vi en kort vandring tillbaka till bussen. Trots att vi vandrar längs havet mellan stränder är underlaget lättvandrat.
 
Övernattning på Hotel Bue Marino och på kvällen äter vi tillsammans en typisk sardisk middag med lokala råvaror.
 
Vandring: 10 km, 3 h     upp: 280 m   ner: 280 m Svårighet: 
 
Dag 3: Vi tar bussen och färden går från havsnivån i Cala Gonone till dalen som ligger vid foten av bergen Monte Oddeu och Punta s’ Iscopargiu, där parkerar vi och börjar vår vandring mot ravinen  su Gorroppu. Under vandringen kommer vi att stöta på både Nuraghe och Pinettas som är uttryck för hur man levde  förr i dessa fascinerande bergstrakter. Vi vandrar i den vackra medelhavsnaturen och äter en picknicklunch som traditionen påbjuder, dvs ost, bröd, torkad fläskfilé, tomater och en droppe vin. Efter vandringen stannar vi till hos Angelo och besöker hans fäbod. Angelo gör sin egen ost, vin, korv och lufttorkad skinka. Vi får säkert smaka något. Därefter åker vi till Cagliari, Sardiniens huvudstad. Resan tar cirka 2.5  timmar. Vi bor i den gamla staden för att ha en känsla av Italien och italienare. Det finns troligtvis inga mer gästfria människor än Cagliaris invånare. Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
Vandring: 13 km, 5 h    upp: 540 m ner: 540 m                     Svårighet:       

Dag 4: Cagliari har en utmärkt produktion av kvalitetsviner och dagens vandring har som mål en vingård i Soleminis, där vi provsmakar deras allra bästa viner och gör ett studiebesök på vingården. Vi tar bussen till byn Sinnai och där börjar vi vandringen. Vandringen går genom ”la Pineta”över berget ”Chiccu Landiri”. På toppen stannar vi och njuter av utsikten, det känns som om vi är ”on the top of the world”. Cagliari båda bukter breder ut sig i sydväst och sydost. När vi har sett oss mätta av utsikten fortsätter vi mot byn Soleminis, där vi vandrar mellan vinrankorna. Michele, en av syskonen som med stor entusiasm driver verksamheten tar emot oss på sin vingård. Efter provsmakning och lättlunch tar vi tåget tillbaka till Cagliari. Gemensam middag och övernattning i Cagliari.

Vandring:         10 km,4 h    upp: 320 m         ner: 250 m                  Svårighet:         

Dag 5: Det kan vara ganska skönt efter 3 vandringsdagar ha en lätt stadsvandring i centrala Cagliari. Silvia, vår guide visar er runt på olika historiska platser. Silvia har studerat 6 år i Stockholm och pratar en perfekt svenska. Vi vandrar i de historiska delarna där vi kan se spår av romersk kultur. Cagliari har en mycket lång historia och Sardinien är t.ex. den plats i världen som har mest fornlämningar från den Puniska tiden (Statsstaden Kartago).  Eftermiddag aktiviteter på egen hand, varför inte ett besök med lunch på vår fina strand ”Il Poetto”. Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.
 
Dag 6: Kustområdena kring Cagliari är mycket vackra och fascinerande. En av de allra finaste är den nationella Marin Parken i Villasimius. Vi tar bussen till Villasimius. Utefter kusten följer vi urgamla vandringsleder och vi kommer att passera 5 stränder och lagunområden. Den finns goda förutsättningar för en behaglig simtur i medelhavet. Alla deltar i tävlingen att hitta den finaste platsen för vår picknick lunch. Efter vandringens avslutning tar vi bussen tillbaka till Cagliari. och övernattning i Cagliari. Gemensam middag.
Vandring:         14 km,5 h    upp: 250 m         ner: 250 m         Svårighet: 

Dag 7: Cagliari har inom sina kommungränser väldigt mycket parker och orörda naturområden. Ett av de allra finaste kallas ”La Sella Del Diavolo” och är en halvö, som utgör gräns i väster för vår fantastiska strand, ”Il poetto”. Enligt legenden kämpade en ängel mot djävulen för herravälde över Cagliari. Ängeln lyckades kämpa ner Djävulen och satte sig på den. Tyngden tryckte ihop berget och den bildades en sänka (sadel) i den samma  och därefter kallas hela kullen”La Sella Del Diavolo”.

Vi besöker även ”Il Capo di Sant Elia”. Vi har också möjlighet att bada i medelhavet. Efter det uppfriskande badet åker vi tillbaka till centrala Cagliari och den väntande lunchen. Övernattning i Cagliari och middag på egen hand.

Vandring:         11 km,   3 h    upp: 345 m         ner: 345 m             Svårighet:  

Dag 8: Hemresa från Olbia, transfer med buss. Resan tar cirka 3 timmat till Olbia.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)

 

 

Upp

Fakta om resan

Sardinien:
Sardinien är en av de största öarna i medelhavet med ett fantastiskt klimat. I huvudstaden Cagliari är det minst 300 soldagar per år. Det är inte utan orsak som stadens poeter kallar den ”La Città del Sole” (solens stad). Cagliari är en stor provinsstad med stort utbud av restauranger, caféer, kultur och vänliga människor. April-maj och september – oktober har ett klimat som motsvarar svensk högsommar.
Det finns ett stort antal naturskyddsområden på Sardinien, som vi naturligtvis besöker. Vi åker till det vackra Golfo di Orosei och det underbara Cagliari. I Italien finns det nästan 70 % av alla världens fornlämningar och naturligtvis har Sardinien sin beskärda del.
Fenicierna, handlarfolket som har sitt ursprung i det som idag kallas Libanon införde vinodling på Sardinien innan romarrikets blev en ekonomisk och militär stormakt. Idag är vinodlingen blomstrande och det finns många intressanta lokala viner, som vi naturligtvis skall prova under resan
Under våra vandringar är det ljusblå kristallklara medelhavet alltid närvarande och det kommer att finnas möjligheter till simturer och dopp.
Den sardiska matkulturen har 2 st motpoler, dels inlandets som härstammar från den gamla herdekulturen och dels den kustnära som har sin bas i det som havet ger. Enligt oss finns här världens bästa hårdostar, Pecorino Sardo gjord på opastöriserad fårmjölk. En pastarätt gjord på havets frukter är något av det godaste en kock kan erbjuda.
Sardinien har ett eget språk, som påminner om latin och är mer lakoniskt än Italienskan. Sardiska pratas framför allt ute på landsbygden.
 
 
I Priset Ingår:
Flygresa  (1 handbagage 8 kg med maxstorleken 55cm x 40cm x 20cm och 20 kg incheckad väska), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 1 kort stadsvandring med guide, 1 besök på vingård med provsmakning av deras bästa viner, besök sardisk fäbod (Ovile), 4 st middagar (drycker ingår ej), 1 lunch, 4 st luncher av picknicmodell och alla transporter på Sardinien
 
Ingår ej: inträde muséer, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider 
 
Tillägg: Enkelrum  (1.950 SEK) och Avbeställningsskydd (500 SEK)
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
 
 
Boendet:
De två första nätterna bor vi på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino) i Cala Gonone i det vackra Golfo di Orosei. Det är ett trevligt familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden.
Bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Vi bor 5 nätter på ett 3-stjärnigt familjehotell (Hotel Italia, Sardinia Domus alt Hotel Due Colonne) i det centrala Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranter och caféer i närområdet.
 
Vandring och guidning:
Alla vandringar har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
Vi tycker det känns bra att börja vandringarna mellan kl 8-9 på morgonen och komma tillbaka ungefär kl 17. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.
 
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma vandringskläder. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull. Du kommer att vandra under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.
Vandringsstigarna i den Sardiska Naturen kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringskängor med höga skaft.
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.
Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. Det brukar fungera bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner.
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Den svenska guiden möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 2 - 1.5 timmar.
 

 

 

Upp

Flyg

Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
16:20 Arlanda 19:40 Olbia
10:00 Landvetter 11:45 Frankfurt
12:55 Arlanda 15:00 Frankfurt
09:00 Kastrup 11:05 Milano
16:00 Frankfurt 17:50 Olbia
15:50 Milano 17:05 Olbia
19:05 Zurich 20:35 Olbia
15:10 Arlanda 17:35 Zurich
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
20:20 Olbia 23:25 Arlanda
12:30 Cagliari 13:55 Milano
21:20 Frankfurt 22:55 Landvetter
17:30 Milano 19:35 Kastrup
16:45 Olbia 18:20 Munchen
20:35 Munchen 22:40 Arlanda

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Upp

Boende

De två första nätterna bor vi på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Blu Marino alt. Hotel Pop) i Cala Gonone som är en gammal fiske by i det vackra Golfo di Orosei. Det är trevliga familjehotell i närheten av hamnen och den lilla stranden. De håller en god standard och har trevlig och vänlig personal. Frukosten på terassen med utsikten över Medelhavet är något lite extra.
Därefter förflyttar vi oss till Cagliar, vilket tar cirka 2.5 timme. Det bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Vi bor 5 nätter på ett 2- och  3-stjärnigt familjehotell (Sardinia Domus, Hotel Italia, Hotel 4 Mori alt Hotel Due Colonne) i det centrala  historiska Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranger och caféer i närområdet. Människorna bakom Hotellen  är trevliga och ser framemot att ha er som gäster. Hotellen har wifi.

 

Hotel Bue Marino ***

Hotellet har allt som är viktigt för att trivas, bra standard på rummen, bra läge med utsikt, etc. Rummen har dusch/WC, minibar, kabel TV, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Hotellets bar som ligger på terassen är en utmärkt mötesplats efter vandringen.

Hotel Due Colonne ***

Hotellet är nyligen ombyggt och moderniserat. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar, kabel TV, internet, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Läget är ypperligt i centrala Cagliari, restauranger och barer är dina närmsta grannar. Du har inte svårt att hitta trevliga platser för att smalta dagens upplevelser med en ”aperitivo”.

Hotel Italia ***

Detta trevliga hotel ligger i Cagliari’s hjärta, du har hela stadens restauranger och caféer utanför dörren. Rummen är välutrustade och de har alla dusch/WC, minibar, kabel TV, telefon och luftkonditionering. Hotellet har bar och en trevlig lobby. Det finns Wifi i lobbyn

Hotel 4 Mori ***

Hotellet är ombyggd för några är sedan och har god standard. Alla rum har dusch/WC,  TV, telefon och luftkonditionering. Lobbyn är mycket trevlig med sin bar. Du befinner i Cagliari’s levande centrum ett stenkast från restauranger, caféer och unika affärer.

Sardinia Domus

Sardinia Domus har ett suveränt läge i centrala Cagliari, inom ett radie av 300 m finns det ett 50-tal restauranger och caféer. Rummen har dusch/WC, luftkonditionering, Tv och gratis Wi-fi.

Upp

Gästerna om Vandringsresa till Sardinien

Hej Måns
Tack för en fantastisk resa. Sardinien har tagit en viktig plats i vårt hjärta och vi kommer tillbaka. Ditt engagemang och upplägget på resan var toppen och vi är så glada att vi var där. En minnesvärd semester!
 

Hotellen var jättefina. Bra att äta varje dag på olika restauranger. Kul besök i Saluhallen i Cagliari

Bra guide är ett måste. Tack Måns för en fantastisk resa! Sardinien, I like!

Fina vandringar i kustmiljö!

Bra arrangemang och intressanta vandringar. Vår guide Måns Hallqvist var verkligen kunnig, man märkte att han spelade på hemmaplan

Tack vare guidens kunnighet fick vi ut så mycket mer av resan. Roligt att besöka fina vingårdar. Nästa gång tar jag med mina tenniskompisar på tennisresa via "Mitt i medelhavets" fantastiska researrangemang! Högt betyg!
 
Sardinien är härligt !! Fina vandringar besök på vingårdar mm. Bra arrangemang med kunnig guide / Tack Måns för en fantastisk vecka på "ditt" Sardinien
 
En fantastisk resa utöver det vanliga. För oss var det en perfekt mix mellan vandring i vacker natur och några dagar på underbara stränder - långa med vit sand och få turister! Det somändå är mest minnesvärt är den goda sardiska maten och det goda vinet som Måns kunnigt guidade oss till. Hans kärlek till Sardinien återspeglas i allt från valet av vandringsleder till valet av  mat och vin. Det oväntade mötet med fåraherden som sålde ost och bjöd på sitt egna vin långt ute på landet är ett sådant ögonblick som man alltid kommer att minnas.  Att Sardinien ofta kallas medelhavets Karibien är inte konstigt – en underbar ö bara tre timmar bort. Vi kommer definitivt att åka tillbaka – Måns kärlek har smittat, (Thomas och Brita från Täby)
 
Jag och Mikael ville bara tacka dig Måns för din proffsiga guidetur genom Sardiniens otroligt vackra landskap! Vi hade några underbara dagar och kommer att rekomendera våra vänner att dem ska åka ner till er! /Karin och Mikael
 
Vi hade jättebra i vackra Sardinien!!
 
Trevligt och familjärt. Små centralt belägna hotell nära vardagslivet. Fantastiskt god mat.
 
 
 

 

Upp

4mori
Realizzazione Siti Web