Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Det var en väldigt bra och trevlig resa och jag är mycket nöjd. Det enda som var ett litet aber var frukostarna på mitt hotell Hotel Italia. ...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg

Vandringresa Sardinien på egen hand

Resprogram Fakta om resan Flyg Boende Gästerna om Vandringresa Sardinien på egen hand

Vandringsresa på egen hand till Sardinien i Italien

Vi har även succén vandring på egen hand utan flygresa på programmet till Sardinien i  Italien. Det är perfekt för dig som tycker om att improvisera och organisera kanske din egen lilla grupp. Det finns ett antal lågpris flygbolag (Ryanair, Norwegianair, etc) som flyger till Olbia, Cagliari och Alghero på Sardinien, Italien. Det finns även transfer till Cagliari via buss och tåg. Om ni är flera kan hyrbil vara ett alternativ. 
 
Du bor på ett 3 stjärnigt hotel i centrala Cagliari.Vi ger dig pappers- och  gps-karter över varje dags vandring, i ”Roadbooken” finns utförlig beskrivning hur man tar sig med allmänna kommunikationsmedel till vandringsleden och allmän info om det ni ser under vandringen. Programmet har vandringsturer med flera svårighetsgrader. Alla biljetter för de allmänna kommunikationerna ingår. Du har tillgång till reseledartjänst via telefon. 
 
Du väljer helt själv när, var och hur du äter. Vi tipsar dig om prisvärda restauranger i ”Roadbooken” och de bästa Sardiska vinerna. Det Sardiska köket ligger absolut i Italiensk toppklass.
 
Troligtvis är vandring bästa sätt att skapa en relation till ett för dig kanske okänt Italien, samtidigt som du förbättrar din kondition. Du närmar dig alla människor du möter på lika villkor. Italienare älskar att kommunicera och hjälpa till att hitta. Det är en fin känsla att träffas på hotellet eller på något av de närliggande caféerna efter dagens vandring och prata om utflykten. 
 
Vår och höst påminner Sardiniens klimat om nordisk högsommar, det blir garanterat tillfälle till dopp och simturer i det kristall blå medelhavet. Sardinien har kanske Italiens bästa klimat. Tips, res med lite bagage. Du klarar dig utmärkt med 10 kg under en vecka i Cagliari på Sardinien i Italien.
 
 
 

 


Datum lediga platser September 2019 Grundpris Boka
23/09 - 30/09 4 Vandringresa Sardinien på egen hand | Avresa: Utan Flyg 7700 kr

Resprogram

Dag 1: Ankomst och incheckning på hotel i centrala Cagliari
 
 
Dag 2: Du vaknar utvilade efter en härlig sovmorgon och avnjuter kaffe och allt det som hör till dagens första mål Ni bekantar er med det vänliga Cagliari genom att vi tillsammans gör en stadsvandring med GPS. Vi ger er även tips om en typisk Cagliari restaurang för att avnjuta en fin lunch. Vi ger dig all erforderlig information om din vecka i Cagliari och vi överlämnar allmän info. GPS och kartor.  Du har möjlighet att ställa frågor och du får ett telefonnummer, som du kan ringa i det fall det finns behov. Vandringen avslutas med att vi visar er närmsta väg till busstationen.
Vandring: 10 km, 2 h                     Svårighet:     
 
             
Dag 3:Medelhavskusten kring Cagliari har varit en stolthet för alla sarder. Den ort som  alla Cagliaribor drömmer om är Villasimius. Det finns ett nationell marint naturreservat, sedan många år. Du tar bussen till Villasimius. Du vandrar på både urgamla vandringsleder och stränder. Vi rekommenderar en simtur med snorkling. Du finns många vackra platser för en picnic lunch. Troligtvis kommer det kännas ledsamt att behöva lämna denna magiska plats och ta bussen tillbaka till Cagliari. 
 
Vandring: 14 km, 4 h    upp: 330 m ner: 320 m                 Svårighet:  
 
 
Dag 4: Du tar bussen till Burcei en grannkommun till Cagliari och stiger av innan stigning mot Burcei börjar. Du skall vandra i nationalparken ”Sette Fratelli” (De 7 bröderna). De sju bröderna är 7 bergstoppar som är belägna på en högplatå på nästan 1000 m.ö.h och de är vandringens mål. Du kommer att ha en underbar utsikt mot medelhavet. Du kan avnjuta din picnic lunch på toppen av högplatån och efter lite vila vandrar du tillbaka. 
 
Vandring: 16 km, 6 h    upp: 750 m ner: 750 m                  Svårighet:  
 
 
Dag 5: Cagliari har inom sina kommungränser väldigt mycket parker och orörda naturområden. Ett av de allra finaste kallas ”La Sella Del Diavolo” och är en halvö, som utgör gräns i väster för vår fantastiska strand, ”Il poetto”. Enligt legenden kämpade en ängel mot djävulen för herravälde över Cagliari. Ängeln lyckades kämpa ner Djävulen och satte sig på den. Tyngden tryckte ihop berget och den bildades en sänka (sadel) i den samma  och därefter kallas hela kullen”La Sella Del Diavolo”. Du kan stanna och bada på den lilla badstranden ”Cala Figera”
 
Vandring: 11 km, 2 h    upp: 200 m ner: 200 m                     Svårighet:    
 
Dag 6: Dagens vandring går mellan komunerna Sarroch och Pula. Ni går ömsom på vägar och ömsom på stränder. Det blir en vandring med kontraster. Sarroch är symbolen för tung Sardisk industri och Pula är dito för turism. Ni går av bussen i centrala Sarroch och börjar er vandring genom att ta sikte på det berg, som utgör fond till Sarroch. Ni slingrar er sakta över kullen och kommer ner mot den vackra kusten, därefter vandrar ni ömsom på vägar och ömsom på stränder. Ni går under lågsäsong, så ni kommer inte att finna många av de strandnära restaurangerna öppna. Därför tror vi att det är bra att ha med ngt att äta.
 
I komunen Sarroch går ni förbi en fornlämning från bronsåldern, ”Nuraghe di sa Domu e' s'Orcu”. I Nora, som ligger på ett näs, finns det ett museum uppbyggt kring de romerska fornlämningarna, som är mycket intressant med en fungerande amfiteater. De har engelska guider. De närliggande våtmarkerna/fågelreservat har också ett museum.  Öppettiderna kan variera ngt beroende på årstiderna. Du har säkert tid till en simtur i medelhavet vid den fina stranden i närheten av den romerska ruinstaden och känna de historiska vingslagen. Romarna valde enbart vackra och regnfria platser för sina städer. 
 
Ungefär efter 10 km måste ni passera förbi en flod, sommar och höst är flödet svagt och vadningen är mycket enkel. Oftast behöver man ej ta av sig skorna, däremot kan det vara ett starkt vattenflöde under våren och då rekommenderar vi att ta bron. Det medför en extra vandring på 5 km. Om tröttheten och längtan tillbaka till Cagliari skulle komma, kan man korta av vandringen vid ”bron” och gå direkt till Busshållplatsen. Det är cirka 1 km. Ni kan stanna vid Pula’s ”Piazza” och drick ngt läskande.
 
Med Vadning:
Vandring: 18 km, 4 h   upp: 560 m ner: 530 m Svårighet:     
 
Utan vadning
Vandring: 23 km, 5 h   upp: 580 m ner: 550 m Svårighet:    
 
Dag 7: Du tar bussen till Santa Margarita di Pula och du stiger av i närheten av Is Morus. Vandringen följer strandlinjen ända fram Nora, totalt är det cirka 15 km hela vandringen. Det finns möjlighet att se en Romersk ruinstad  i Nora. Du kommer att passera lyxhotell, våtmarker, tallskogar, sommarstugor, medelhavsnatur (macchia mediteranea) och sandstränder.
 
I Nora finns det ett museum uppbyggt kring de romerska fornlämningarna, som är mycket intressant. De närliggande våtmarkerna/fågelreservat har också ett museum.  Öppettiderna kan variera ngt beroende på årstiderna. Du har säkert tid till en simtur i medelhavet i nèrheten av den romerska ruinstaden och känna de historiska vingslagen..
 
Vandring: 15 km, 4 h   upp: 105 m ner: 124 m                     Svårighet:     
 
 
På kvällen träffas vi kl 19 i hotellet, för att utbyta erfarenheter och att lämna tillbaka GPS:en
 
 
Dag 8: Hemresa 
 

 

Upp

Fakta om resan

SARDINIEN:

I Cagliari och dess omgivningar finner du många sevärdheter, bla finns det många fornlämningar från de romerska och feniciska perioderna. Vi hjälper dig att välja de mest intressanta objekten . 
Vinodlartraditionen kom till Sardinien innan Romarna erövrade ön, det ger en indikation hur lång traditionen är. Sardiniens lokala viner håller god standard och näringen blomstrar. Vi hjälper dig att hitta de allra mest intressanta. 
Medelhavet har lite av en huvudroll under dina vandringar, dess ljusblå kristallklara  vatten är alltid inbjudande för ett dopp eller simtur. 
Terra och mare kallas de 2 huvudriktningarna inom det lokala köket. Det första har sitt ursprung i den uråldriga herdekulturen och den förra i det som havet ger. Ravioli, ost, lufttorkad skinka, korv och lamm är basen i ”Terra” köket och för  ”Mare” är  fisk och skaldjur de viktigaste ingredienserna. Pasta med skaldjur ”alla Cagliaritana” är något av det godaste medelhavet kan uppbringa. 
På Sardinien pratas det Sardiska, det påminner mycket om latin och tenderar att vara mer lakoniskt ån den lite mer retoriska Italienskan. 
 
I Priset Ingår:
Del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotel, sex vandringar på egen hand med gps-karta, Roadbook och biljetter till alla bussar/tåg/metro till sex vandringar.
Ingår ej: Flygtransport, lokala hotell skatter transfer till flygplatser, allt som ej är angivet ovan 
Tillägg: Enkelrum (1.750 kronor) och Avbeställningsskydd (500 SEK)
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
Boendet:
Bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Du bor 7 nätter på ett 3-stjärnigt hotel (Hotel Italia, Hotel 4 Mori alt Hotel Due Colonne)i det centrala Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranger och caféer i närområdet.
 
Vandring:
Det brukar vara bra att börja vandringarna mellan kl 8-9 på morgonen och komma tillbaka ungefär kl 17. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.
 
Utrustningstips:
Det är bra att ha bekväma vandringskläder för att kunna riktigt njuta av vandringen. Ull- och syntetkläder håller dig torrare än bomull. Solen kommer alltid att vara närvarande, därför bör du ha en bra solhatt/keps, solglasögon och solkräm med hög skyddsfaktor. 
Du kommer ofta finna sten och smågrus i den sardiska naturen, därför är det bättre att ha vandringskängor med höga skaft.
Ta gärna med en ryggsäck för dagsturer. Du skall ha plats för  badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till picniclunchen. Några plåster är alltid bra att ha med på vandringen.
Packa alltid pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och ett ombyte i handbagaget. Ibland kan det vara bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner för att spara vikt i bagaget.
 

 

Upp
Utgående
Avgång Från Beräknad ankomst Till
14:30 Arlanda 17:55 Cagliari
16:20 Arlanda 19:40 Olbia
13:35 Kastrup 16:15 Rom
17:10 Rom 18:15 Cagliari
Inkommande
Avgång Från Beräknad ankomst Till
18:45 Cagliari 22:10 Arlanda
09:30 Rom 12:15 Kastrup
06:20 Cagliari 07:25 Rom
20:20 Olbia 23:25 Arlanda

Boende

Det bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Vi bor 7 nätter på ett 3-stjärnigt familjehotell (Hotel Italia, Hotel 4 Mori alt Hotel Due Colonne) i det centrala  historiska Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranter och cafèer i närområdet. Människorna bakom hotellen ser framemot att ha er som gäster. Hotel Italia har wifi i lobbyn och Hotel Due Colonne har har ”sladdinternet”.

Sardinia Domus

Sardinia Domus har ett suveränt läge i centrala Cagliari, inom ett radie av 300 m finns det ett 50-tal restauranger och caféer. Rummen har dusch/WC, luftkonditionering, Tv och gratis Wi-fi.

Hotel Due Colonne ***

Hotellet är nyligen ombyggt och moderniserat. Rummen är trevliga och har dusch/WC, minibar, kabel TV, internet, kassaskåp, telefon och luftkonditionering. Läget är ypperligt i centrala Cagliari, restauranger och barer är dina närmsta grannar. Du har inte svårt att hitta trevliga platser för att smalta dagens upplevelser med en ”aperitivo”.

Hotel Italia ***

Detta trevliga hotel ligger i Cagliari’s hjärta, du har hela stadens restauranger och caféer utanför dörren. Rummen är välutrustade och de har alla dusch/WC, minibar, kabel TV, telefon och luftkonditionering. Hotellet har bar och en trevlig lobby. Det finns Wifi i lobbyn

Hotel 4 Mori ***

Hotellet är ombyggd för några är sedan och har god standard. Alla rum har dusch/WC,  TV, telefon och luftkonditionering. Lobbyn är mycket trevlig med sin bar. Du befinner i Cagliari’s levande centrum ett stenkast från restauranger, caféer och unika affärer.

Upp

Gästerna om Vandringresa Sardinien på egen hand

 

Hotellen var jättefina. Bra att äta varje dag på olika restauranger. Kul besök i Saluhallen i Cagliari

Bra guide är ett måste. Tack Måns för en fantastisk resa! Sardinien, I like!

Fina vandringar i kustmiljö!

Bra arrangemang och intressanta vandringar. Vår guide Måns Hallqvist var verkligen kunnig, man märkte att han spelade på hemmaplan

Tack vare guidens kunnighet fick vi ut så mycket mer av resan. Roligt att besöka fina vingårdar. Nästa gång tar jag med mina tenniskompisar på tennisresa via "Mitt i medelhavets" fantastiska researrangemang! Högt betyg!

Sardinien är härligt !! Fina vandringar besök på vingårdar mm. Bra arrangemang med kunnig guide / Tack Måns för en fantastisk vecka på "ditt" Sardinien
 
Vi hade jättebra i vackra Sardinien!!
 
Jag och Mikael ville bara tacka dig Måns för din proffsiga guidetur genom Sardiniens otroligt vackra landskap! Vi hade några underbara dagar och kommer att rekomendera våra vänner att dem ska åka ner till er! /Karin och Mikael
 
 
Upp

4mori
Realizzazione Siti Web