Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
Hej! I stort var hela arrangemanget mycket bra och skall något framföras så är det väl att en större minibuss där samtliga kunnat f&...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg
image

Om oss

Om ossDet var en försening i köket som fick mig att åka en extra tur över sundet mellan Helsingborg-Helsingör för över 25 år sedan. Väl framkommen med tåg till Centralstationen i Köpenhamn mötte jag av en händelse Stefania från Cagliari. Italien och Sardinien var då för mig väldigt avlägsna och okända begrepp.

Stefania med sitt älskvärda och gästfria sätt lärde mig känna Cagliari och Sardinien. Jag blev så förälskad i Stefania och denna underbara medelhavsö, så att efter 20 års boende i Cagliari är mitt hjärta delat mellan Sardinien och Sverige.

Stefania och jag tycker det är dags att alla boende i Sverige lär känna hur trevligt, vackert och underbart livet är i Cagliari. Vår dröm är att vårt Cagliari också skall bli ditt. Därför har vi skapat Mittimedelhavet och Upplevelseresor Italien Sardinien AB. Vi vill erbjuda smaker, färger, lukter och njutning, samtidigt som du förbättrar din kondition. Tack vore en unik lokal kännedom vill vi erbjuda dig allt det, som du aldrig kan upptäcka själv.

Vi tror att man upplever det verkliga Italien genom att bo centralt i historiska kvarter, ty Italien är ett ”stadsland”. Därför bor du i centrala Cagliari i familjeägda ***-stjärnig hotell. Du tar pulsen på Italien genom att komma närma människorna. Närheten till alla restauranger och caféer och trevliga miljöer är också mycket viktigt. Det fantastiska med Cagliari är att orörd natur i både berg- och kustmiljö finns inom 30 minuters bussfärd.

Cagliari har 150.000 invånare och är provins huvudstad. I hela centralorten bor det cirka 500.000 invånare, dvs i Cagliari finns allt det som en storstad kan erbjuda med operahus, 3 st teatrar, restauranger, fotbollslag i serie A, ett levande centrum, caféer och mycket mer.

Klimatet är mycket milt, närmaste fastland är Tunisien. Vi har mellan 300 – 350 soldagar per år, med andra ord regnar det praktiskt tagit aldrig i Cagliari. Det finns fantastiska sandstränder, Il Poetto, cirka 5 km från den medeltida staden. Cagliari och Sardinien är alla Italienares kollektiva semesterdröm. Det har varit en exklusivt resmål, mycket pga höga priser på flygbiljetter. Nu har de nationella flygmonopolföretagen förlorat sina monopol och nu finns det en mångfald av flygbolag som flyger till Sardinien.

Väl mött på Sardinien

Måns Hallqvist
(grundare och ägare av Upplevelseresor Italien Sardinien AB och resebyrån på webben Mitt i Medelhavet)


4mori
Realizzazione Siti Web