Upplevelseresor till Sardinien i Italien
Njut av att äta gott, vandra, cykla, spela tennis och segla

Vandring

Cykel

Vinresor Italien

Tennis

Golf

Longstay

Segling

Matresa

Nyheter

Pressen om oss

Körresa

Yogaresor

Språkresor Italien

Rating Mittimedelhavet.se
Omdöme: 4.82/5
jag är mycket nöjd med resan! Allt var väl planerat och korrigeringar som behövde göras löstes på ett smidigt sätt. Måns var kunn...
96% av våra gäster ger oss högsta betyg
image

Våra guider

Måns: guide vandring och cykel:
 Jag har alltid haft en passion för resor och att lära känna andra kulturer. Min moder såg tidigt min nyfikenhet, redan som 6-åring skickade hon mig på mitt första egna äventyr.

Inter-rail var ett fantastiskt redskap för ungdomen på 1970-talet och tack vare det kom jag till Italien första gången 1975. Det var en speciell känsla att se allt det som man hade hört talas om via skolböcker. Resandet har sedan dess varit lite av min livsstil. Jag har under mina 55 år haft möjlighet att göra många resor och besökt många länder i Europa, Asien, Latin Amerika och Nord Amerika. Dessutom har jag studerat och jobbat i Kalifornien, Frankrike, Tyskland och Italien. Innan jag flyttade till Cagliari hann jag med att gå ut KTH i Stockholm och jobba på som ingenjör på Skanska och Semper.

Jag bor sedan 20 är i Cagliari och har haft möjlighet att lära känna de lokala förhållanden mycket väl. Under 7 år var jag anställd av familjen Meloni, som har en vingård Meloni Vini. Vi hade en fantastiskt period när vi sålde Cannonau (rött vin) och Vermentino (vitt vin) till Det svenska Systembolaget. Jag fick ofta telefonsamtal från människor som tack vare vårt vin hade planerat att besöka Sardinien.
Under de senaste 20 åren har jag ordnat gruppresor för alla goda vänner, som har besökt oss i Cagliari. Det känns naturligt att erbjuda samma upplevelse till alla.
Under åren har jag lärt mig att förutom svenska även att prata flytande Italienska och engelska. Jag förstår och kan utrycka mig även på tyska och franska.
Min målsättning är att Mitt Sardinien även skall bli ditt.


Massimo: guide segling&vandring:
 Jag är född och uppvuxen på Sardinien. Min passion har alltid varit oändlig för medelhavet ända sedan min uppväxt i ett hus i Torregrande (Oristano) 20 m från stranden, Min lilla plastbåt på stranden var mitt skepp..

Jag har tusentals timmar seglingserfarenhet i medelhavet. Ett oräkneligt antal gånger har jag seglat runt Sardinien och seglat till Italiens fastland och dito Spanien och Tunisien.

Naturligtvis måste man vara en mångsysslare, om man vill få sin utkomst på Sardinien. Jag delar min tid mellan min butik och inköpare av mode. Jag har varit agent för Dufour segelbåtar.

I detta spännande projekt skall vi kombinera segling och vandring för att låta dig lära känna Sardinien och dess kultur. Det känns trevligt att kunna få dela med mig av mina erfarenheter. Jag pratar engelska och italienska.


Emanuele: tennisinstruktör:
 Jag är född i Belgien av italienska föräldrar, men jag bor sedan många år på Sardinien. Min stora passion är tennis och jag lever den genom att vara tennisinstruktör. Jag har de senaste 5 år varit tränare på Tennis Club Cagliari och sommaren 2012 jobbade jag tillsammans med svenska tennistränare på ett hotel utanför Cagliari. Det var en mycket positiv erfarenhet. Det händer ofta att jag tänker på det gamla italienska ordspråket, som lite speglar min filosofi. ”Ingen kan lära ut något till någon, men man kan hjälpa alla att få ut det bästa av sig själva”. Jag pratar engelska, franska, italienska och flamländska

 

 


Marcello: guide cykel
 Jag är en hängiven cyklist och till min stora glädje har jag förvandlat min största intresse till mitt yrke. Det är snart 15 år som jag har varit guide och organiserat turer. Jag är certifierad cykelguide. Det skall bli mycket trevligt att möta svenska cyklister. Mitt mål är att överföra min kärlek och entusiasm för Sardinien och cykling till dig.

 

 


Franco: guide cykel
 Jag tycker om att berätta historier och anekdoter om mitt Sardinien och framförallt till personer som delar min övertygelse att cykla är ett himla bra sätt att tillbringa en avkopplande vecka på. Ni får säga till om jag pratar för mycket. Mitt intresse för cykling är nästan lika gammalt som den Sardiska historien. Troligtvis är jag det närmsta man kan komma innan man blir kallad cykelnörd. Välkomna till Sardinien.


4mori
Realizzazione Siti Web